5 pelarborrmaskin inriktnings tips

1 – Säker arbetsstycket

2 – Test Tabell Nivå

3 – stora hål

4 – Testa djupstopp

5 – Bits

Syftet med en pelarborrmaskin är att noggrant borra olika stora hål i arbetsstycken. Beroende på hur mycket utrymme du har i din verkstad, kan du välja mellan antingen bänk eller golvmodeller. De båda har sina fördelar med bänk pressar borra har mer hästkrafter medan modellerna golv lätt kan borra hål i endgrain långa brädor.

Innan du börjar borra, se till att stabilisera arbetsstycket genom att säkra den mot ett staket och ner till bordet. Du kan göra detta genom att klämma ner varje bit. Detta är nödvändigt eftersom när bitarna är tillbakadragna från ett hål, kan de dra pjäsen från bordet, vilket orsakar brädan att snurra i den cirkulära rörelsen hos den bit.

För att vara säker på att din borr kommer in i träet vertikalt i 90 graders vinkel mot bordet, montera en rak bit stålstång i chucken. Placera sedan en liten ingenjör torg på bordet i olika positioner runt den för att läsa dess riktighet.

Ett annat sätt att få en korrekt behandling är genom att böja en bit av en tungmetall klädhängare i en “Z” form. En ände bör böjas upp vid 90 grader med en lång rak sektion, och den andra änden kommer att böjas ned vid 90 grader. Placera ena änden i chucken och placera den andra änden på bordet. Slutligen använder en hand för att vrida chucken. Detta blir den böjda tråden i en bred krets som kommer att hjälpa dig att avgöra hur exakt tabellen utjämnas.

Din pelarborrmaskin bör fastställas på låga hastigheter på omkring 200 till 400 rpm vid kapning stora hål. Om det inte har denna förmåga, så ska du använda en router eller en sabel såg.

Innan du arbetar på bra trä, bör du först testa djupet på skrotbitar. Du kan göra detta genom att markera kanten av trä med en penna på det nödvändiga djupet. Därefter satte trä genom borrkronan, och sänk sedan bit tills den skär pennan. Vid det här laget bör du låsa djupstoppet, och slutligen sätta stängslet avstånd för att anpassa för borrningen.

Du kan antingen använda brad punkt bitar eller spadskär för att borra hål. Brad punkt bitar är bättre alternativ på grund av sin distinkta sporre designen på de yttre skäreggar av räfflorna, men de är svåra att hitta. Spadskär utföra arbete men tenderar att resultera i en grövre hål. I båda fallen ska du markera platsen för hålet, och sedan använda en syl för att dra in den punkten. På så sätt kommer det att finnas en startpunkt för bit.