5 lätt ätbara landskaps idéer

kronärtskocka

örter

Blommor

Kaprifol

Fruktträd

dolda faror

För mycket?

Ta funktionalitet till din gård eller trädgård genom att plantera ätbara landskapsarkitektur. Det finns många varianter av vanliga växter och blommor som är både vacker att titta på och läckra att äta.

(För mer information, kolla in Plantering en ätbar landskap.)

Kronärtskockor är faktiskt ätbara blommor, även om de kokas och ätas som grönsaker. Dessa växter har underbara grönska och kan planteras i ditt landskap.

Växt örter i alla små utrymmen i din trädgård eller skapat en dedikerad planter trädgård för utsmyckning. Överväga olika typer av mynta, som för en behaglig arom, liksom rosmarin, persilja och basilika.

Det finns en mängd färgglada och ätbara blommor tillgängliga. Ringblommor, nejlikor, mammor och klöver är bara några sorter som du kan lägga till sallader, pasta eller soppor.

Kaprifol anläggningen är tillgänglig i en buske eller druvsort. I motsats till vissa andra ätliga växter, har kaprifol ätbara nektar medan bär det producerar kan vara milt giftig. Dessa blommor har en söt doft och en prydlig visuella intryck.

Det finns många typer av fruktträd som växer i alla typer av klimat eller tillstånd. Även träd kan ta flera år att producera frukt, kommer väl hand säkerställa rikliga grödor och vackra blommor år efter år.

När man äter växter än bara grundläggande frukt och grönsaker, tänk på att det finns risker. Inte alla delar av alla växter är ätliga, i själva verket, vissa delar av annat ätbara växter är giftiga. Innan man äter, helt forskning anläggningen för att se till att du inte av misstag äter något som kan skada dig.

Använd endast organiska bekämpningsmedel och gödningsmedel på de ätliga växter i landskapet. Varje anläggning eller blomma kommer att absorbera vad det ges och passerar kemikalien till dig när ätit. Vid förtäring, kan kemikalier vara skadligt för dig.

Du kan äta för mycket lövverk, åtminstone där din nya landskapet är berörda. När du först införa blommor eller stjälkar och blad i dina recept, är det klokt att vara snål med den nya ingrediensen. Din kropp kan behöva tid för att anpassa sig till de nya livsmedel.