5 dekorativa väggmålningstekniker

Färger

schabloner

faux målning

finish

Ränder och gränser

När du är redo att möblera ett rum, kanske du vill prova några väggmålningstekniker som är lite annorlunda än du har använt tidigare. Det finns gott om väggmålningstekniker att välja mellan och de flesta av dem är mycket enkla att utföra. Du behöver inte några speciella konstnärliga färdigheter. Du behöver bara viljan att prova något nytt och några bitar av basutrustning.

Oavsett vilken väggmålning tekniker du använder, är ditt val av färger kommer att bli oerhört viktigt. Det finns 2 grundläggande alternativ: Du kan använda antingen komplementfärger eller kontrasterande sådana. Båda uppnå intressanta effekter, men vad du väljer ofta beror på vad du vill uppnå i ett rum.

Med användning av en upprepad stencil på en vägg kan ge effekten av tapeter utan allt arbete som vanligtvis förknippas med väggbeklädnader. Som väggmålningstekniker går, är detta en ganska grundläggande exempel men du måste vara medveten om några saker, dina stenciler behöva upprepas i rätt ordningsföljd varje gång och du måste vara mycket försiktig med din avstånd. Annars kan det se ut som om ett barn har släppts lös på väggen.

Du bör också öva i förväg med schablonen för att du håller en jämn färg med varje ansökan. Hålla alla dessa saker i åtanke och du har inga problem alls.

Faux väggmålningstekniker har blivit mycket populära och det finns ett stort antal av dem att välja från. Framgång beror vanligtvis på 2 saker: du måste börja med en solid bas färg sedan använda en färgad glasyr över toppen. Tricket är i vägen du använder material och det finns flera möjligheter.

Du kan använda en colorwash genom att lätt att tillämpa en annan färg på toppen så att basfärgen faktiskt lyser igenom. Göra detta med en trasa, en borste eller en svamp. Alla 3 medier skapa olika effekter. Kom ihåg att du inte behöver begränsa sig till bara en färg på toppen, du kan använda två eller flera för mycket olika effekter. Med en svamp eller trasa, bara sätta färg på dem och dra dem lätt över väggen eller helt enkelt sandskädda på, valet är ditt och båda metoderna ger olika effekter.

Mer komplex, men också mer tillfredsställande, är möjligheten att göra en vägg ser gammal ut som om den var gjord av injekteringsbruk och gamla sten. Du kan även göra en vägg ser ut som om det är täckt i mocka eller gips.

Dessa dagar kan du köpa färg som omedelbart kan replikera finish. Detta gör väggmålningstekniker extremt enkel, även om de tenderar att vara ganska dyra och ofta måste tillämpas på speciella sätt.

Om du vill göra ett djärvt uttalande, varför inte försöka måla din vägg i vertikala ränder? Resultatet är mycket fängslande, men du behöver rätt inredning för att ställa in den. Lite mjukare är tanken på att måla en kontrasterande gräns på din vägg. Detta tar mindre arbete och är mycket lättare att uppnå.