5 bästa ytor för att använda vattenfast färg

Betong

Trä

Metall

Sten

Tegel

Vattentät färg används för att skydda ytor från vattenskador. Den vattentäta färgen skapar en tätning som hindrar vatten från att komma in häller på ytan så att det inte kommer att urholka eller ruttna. Vattentät färg kan också innehålla tillsatser för att skydda mot mögel och mjöldagg. Inte alla ytor är avsedda att täckas med vattenfast färg. Följande artikel kommer att dela med dig de ytor som är bäst betjänas av vattenfast färg som appliceras på det.

Grunden för huset är ofta gjorda av betong. För större bostäder denna betongfundament fungerar också som väggarna i källaren. Eftersom denna betong är underjordiska det är utsatt för fukt. När huset avgör betongen kan bryta något och vatten kan finna sin väg in i källaren. Detta vatten kan orsaka erosion och omfattande skador. Vattentät färg kan appliceras i flera skikt på betongen och även utanför på fundamentet.

Vattentät färg kan också hittas i form av epoxi. Det är ett tjockt material som torkar hårda och kommer att skydda en yta mot insekter och vatten. Vattentät färg gjord för betong är inte avsedd att användas på trä och det är där epoxi blir användbar. Flera lager av epoxi på trä kommer att försegla porerna och hindra vatten från mättar ytan. Epoxi är också mycket hårt så det kommer att förhindra repor och bucklor samtidigt som skönheten i trä.

När metallen utsätts för väder och vind det kommer att rosta med tiden och när du äger saker såsom en grill eller metall staket detta kan vara ful. Det finns märken av vattenfast färg som skyddar metall från rost och erosion. Metall är mycket lätt att måla med vattentät färg. Se till att färgen är en klarlack och att den appliceras i mycket tunna skikt. Låt vattentät färg torka helt innan dess införande till yttre påverkan.

Inte alla sten kommer att gynnas av vattenfast färg så vara uppmärksam på vilken typ av sten. Flag används för väggar som en del av landskapsarkitektur behöver inte vara vattentät. Samma sak gäller för någon sten som används som en del av en gångväg eller någon typ av trädgårds stödmur. Stenen du behöver oroa dig för är någon typ sten kakel hittades i badrummet eller som en del av en backsplash i köket. Tätskikt är mer för väggen bakom stenen sedan stenen själv. Allt vatten som blir mellan stenen kan orsaka allvarliga skador på väggar och golv.

Tegel är ett mångsidigt material, som kan bli föremål för erosion. Tegelsten som används som dekorativa accent bitar som finns i gångbanor, trädgårdskantning eller såsom en uteplats måste inte vattentät. Brick accepterar vattentät färg men det är upp till dig om du vill vattentät det. Om du har en hemmagjord av tegel eller använda tegel som ett ansikte då vattentät färg kommer bara att hjälpa till att hålla hemmet torr.