4 värmeabsorberande material som är vanliga i solskorsten bruk

Betong

Glas

Rostfritt stål

Svart keramisk grus

Solar skorstenen är bara en av många typer av alternativa kraftkällor utforskas i världen just nu. Även känd som en termisk skorsten och sol updraft torn, är solens skorstenen nu används av många byggnader i syfte att förbättra den naturliga ventilationen. Solar skorsten fungerar genom att använda konvektion av luft som produceras av värmen från passiv solenergi. Denna typ av skorstenen liknar någon traditionell skorsten. Men jämfört med andra skorstenar, är en sol skorsten en vertikal axel som använder solenergi för att förbättra ventilationen av ett hus eller byggnad.

Det finns andra fördelar med att använda solenergi skorstenar i stället för de traditionella skorstenar. En sol skorsten inte bara förbättrar ventilationen i en byggnad speciellt under varma dagar, men det också förbättrar luftkvaliteten i en byggnad, dessutom kan minimera det buller som kommer från utanför.

Skorstenen är i grund och botten gjord av armerad betong som lätt kan absorbera värme, som kan omvandlas till användbar energi. I själva verket, i skorstenen själv fungerar som en termisk motor. På grund av dess gynnsamma förhållandet yta till volym, fungerar skorstenen som ett tryckrör med låg friktionsförlust.

Solar skorstenar av betong kan byggas enkelt. Allt du behöver göra är att skapa en ihålig cylinder med stor diameter. Det är ganska enkelt, men det är inte särskilt smidigt. I vissa stora städer, såsom Toronto och Tokyo, kommer du att kunna hitta höga byggnader med sol skorstenar.

Sol skorstenar kan också vara gjorda av glas, som också är känd för att vara bra värmeabsorberande material. Glas i stor utsträckning används för att bygga solfångaren område av solskorsten som vanligen är belägen på toppen av skorstenen eller ibland hela axeln. Det finns vanligtvis tre till fem vertikala schakt som behövs för kylning och ventilation process.

Skorstenar tillverkade av rostfritt stål kan också absorberar värme lätt. Dessutom är detta material perfekt för att öka luftflödet inuti en byggnad eller hus eftersom det är ett material med låg friktion. Solar skorstenen är gjord av ett minimum av tre grundläggande stackar, av vilka en är den runda avgasskorstenen tillverkad av rostfritt stål. Luftflödet inuti byggnaden förbättras när skorstenar rostfritt stål ger “stack ventilation”. Denna stack effekt är nödvändig för byggnad; särskilt under varma dagar, det underlättar varmluft att fly.

Experter är överens om att svart keramisk grus är det bästa materialet att använda som solfångare för en sol skorsten. Den optimala storleken på uppsamlaren för solskorsten beror på mängden av ventilations kraft du vill producera. Naturligtvis en samlare av svart keramik grus absorberar lite värme om den är liten. Tänk på att mörka material är goda värmeledare. När solens ljus träffar ett mörkt föremål, är det vände sig till värmeeffekt. En solfångare tillverkad av svart keramiskt grus används också i kombination med vind vid en sön kraftverk, stora typer av alternativa energikällor.