4 typer av badrum kranar

Ball kranar

skiv Kranar

patron~~POS=TRUNC kranar

kompressions Kranar

Det finns många skäl att vilja veta hur man identifiera och förstå de olika typer av kranar som finns på marknaden idag. Oavsett om du väljer vilken sort av kran för att installera i ditt badrum, eller försöker identifiera vilken typ av blandare du redan har för att bättre förstå hur man kan reparera den, kan kunskap om olika typer av kranar vara mycket användbar. De 4 huvudtyper av badrum kranar är bollen kranar, skiv kranar, kompressions kranar, och patron kranar. Men vad dessa olika namn för dig? Hur berättar du skillnaden mellan dessa 4 typer av kranar? Vilken typ av fördelar och nackdelar dessa typer av kranar har när de används i ditt badrum? Vad som följer är en kort sammanfattning av de fyra huvudtyper av badrum kranar som ska hjälpa till att besvara dessa frågor.

Boll blandare är ganska vanliga och också ganska lätt att identifiera. Du kan ta reda på om en kran är en boll kran mycket snabbt genom att titta på dess handtag eller handtag. Om en kran har ett handtag med en boll vid basen att den roterar runt, är det en boll kran. Ball kranar är en äldre design. På grund av detta, de läcker oftare än många andra modeller.

Skiv kranar är utseendet liknar bollen kranar, men det finns många stora skillnader mellan skiv kranar och boll kranar, både i hur de ser ut och hur de fungerar. Skiv kranar, som bollen kranar, har ett handtag som ansluter till basen av kranen pipen. I stället för en boll, skiv kranar har en cylindriskt formad kropp som de slår på, som endast tillåter dem att rotera från sida till sida. På insidan av cylindern finns 2 skivor från vilka denna typ av kran fått sitt namn. Dessa skivor roterar förbi varandra och används för att reglera flödet av varmt och kallt vatten.

Skiv blandare är mycket lik boll kranar, men de är en mer modern design. Skiv kranar, som ett resultat, är mer tillförlitliga.

Patron kranar finns i 2 varianter. 1-hanteras patron kranar är ganska enkla att identifiera. Deras en handtag måste vridas åt vänster till höger för att justera vattentemperaturen, men drog upp och tryckas nedåt för att justera vattenvolymen.

Patron kranar med 2 handtag är lätt att förväxla med kompressions kranar vid första anblicken, men det är fortfarande möjligt att skilja dem åt om du vet vilka funktioner för att leta efter. Till skillnad från kompressions kranar, patron kranar röra sig smidigt och jämnt, och inte bli stramare eller mer löst när de är påslagna.

Patron kranar är en modern design och är mycket tillförlitliga.

Kompressions kranar har alla 2 handtag. De fungerar genom att släppa ut mer vatten när de lossas, och mindre när de är åtdragna.

Kompressions kranar är en äldre modell av kran. Även om det finns uppdaterade versioner av grundkonstruktion, är de fortfarande vanligtvis finns i äldre byggnader oftare än inte. De är benägna att en mängd olika problem.