4 tips för rengöring Marmoleum golv

Tips # 1 – Se till att golvet är fri från damm

Tips # 2 – Vinäger Rengöring

Tips # 3 – Välj rätt typ av rengöringsmedel

Tips # 4 – Försumma inte din Golv Grooves

Om Marmoleum golv har nyligen blivit smutsig, undrar du säkert hur man ska gå om rengöring. När du rengör Marmoleum golv kräver lite mer finess än rengöring vanliga golv, vilket gör din Marmoleum golv fläckfritt kan vara en relativt enkel uppgift, särskilt om de genomförs med en hjälpsam uppsättning tips till ditt förfogande. Så om du är redo att säga adjö till din smutsiga Marmoleum golv, helt enkelt läsa på för att lära dig allt du behöver veta.

Innan du påbörja rengöringsprocessen, bör du kraftigt vakuum eller sopa din Marmoleum golv och se till att det har varit helt rensas från damm. Dessutom kan du vill köra ett vax strippa över golvet. Detta kommer att bidra till att rengöringen går över smidigt. Eventuellt kvarvarande damm kan ge upphov till problem när rengöringsprocessen pågår, så se till att ge golvet en grundlig damning innan du går vidare.

Vinäger kan vara ett mycket effektivt verktyg för att hålla din Marmoleum golvet rent, eftersom de kemikalier som finns i många kommersiella rengöringsprodukter är ofta för hårda för denna typ av golv. Vid rengöring ditt golv med vinäger, se till att späda ut det med vatten och använda det tillsammans med en ren bomull disktrasa. Vissa märken av ättika kan vara något hårda på Marmoleum golv, så om ättika är rengöringsverktyg val, kom ihåg att späda. Dessutom, kan du konsultera några online vittnesmål att fastställa de bästa märken av ättika som ska användas för golvrengöring.

Om du väljer att rengöra din Marmoleum golv med en kommersiell golvraka, se till att det är en produkt avsedd för att rengöra linoleum. De bästa typerna av linoleum rengöringsmedel kan köpas från Marmoleum återförsäljare och olika webbutiker. Om du väljer en mindre specialiserad rengöringsprodukt, dock se till att förpackningen anger att det är säkert att använda i samband med linoleum. Dessutom, om du är på förlust för vilket märke av golv renare att använda, kan du söka på nätet konsument vittnesmål från andra Marmoleum golv rengöringsmedel.

Marmoleum golv tenderar att ha djupare spår än andra typer av golv. Dessa spår fungerar ofta som veritabel grogrund för bakterier, så vid rengöring av golv, vara noga med att ägna särskild uppmärksamhet åt spåren. Det mest effektiva verktyget för spårrengöring är en liten nylonborste som har lätt doppad i ett milt tvättmedel. Men var noga med att inte låta tvättmedels-doppade borste för att komma i kontakt med din Marmoleum golv. Om du vill vara extra försiktig, helt enkelt linje kanterna på golvet med remsor av maskeringstejp.

Så där har ni det. När du rengör Marmoleum golv, kom ihåg att noga överväga dessa fyra tips och ditt golv kommer att vara fläckfritt på nolltid. Njut av din nyligen rensade golvet!