4 tips för rekonditionering furugolv

Lackering furu golv är ett stort projekt. Det är inte komplicerat eller svårt, men i allmänhet hårt på knäna och tidskrävande, och det är ett jobb som de flesta människor kan göra själva. Det finns dock några viktiga saker att tänka på om furu golv när du försöker Refinish dem.

Pine är ett vanligt material som användes i golv i början av 1900-talet. Det var billigt och lätt tillgänglig, så säkert att säga, det är överallt. Furugolv bordläggning är i kategorin av ett mjukt trä, medan de flesta trägolv är vanligtvis kallas lövträ. Det finns en signifikant skillnad i hårt och mjukt trä, som korn av mjukt trä är inte så tätt packade som det är i lövträ material. I allmänhet är lövträ mycket mer hållbara och resistenta mot slitage, repor och urgröpningar, medan tall är särskilt mjuk. En högklackade skor är i stånd att omfattande förödelse på den här typen av yta.

Hardwood vs Soft Wood

Lackering en furugolv är en handling av tålamod. Det är inte att säga att det är inte värt det, eller att det inte kan göras utan en professionell, men det rekommenderas att du tar dig tid varje steg på vägen i denna process. På grund av sin mjuka karaktär, är furu lätt skadas av vårdslös slipning, och om du inte tar tid att applicera flera skikt av din polyuretan, kommer ordet inte vara lika stark och måste lackeras igen att mycket tidigare. Du bör också överväga att göra en del forskning på lackering denna typ av golv för de bästa produkter och tekniker för att säkerställa att du inte gör några onödiga skador.

1. Patience

Det första steget, och den mest kritiska i rekonditionering någon golvet slipning. Detta är mycket en process i och av sig själv i motsats till ett steg eller en uppgift i en process. En av de viktigaste sakerna att komma ihåg när slipning en furugolv är att hålla slip rörelse. Det är mycket enkelt att skapa en torva eller låg fläck på golvet om du inte är uppmärksam. Slipmaskinen kommer lätt tugga sig igenom en bra mängd av virket innan du inser det, särskilt om du har en låg sandpapper på enheten.

2. Sand med största omsorg

Du kommer att vilja börja med en låg grus sandpapper, men detta kommer att gå igenom alla befintliga lack och in i träet snabbt, så vara mycket försiktig när du använder den. När du arbetar igenom högre grits, kommer den finaste av sandpapper ge träet en polerad finish som verkligen kommer att öka det, kanske ännu mer än fläcken eller lack kommer. Olika typer av furu varierar också i hur hårt de är och kommer att skilja sig i sandpapper gryn du kan använda dem på ett säkert sätt. Den mjukare din trä, desto högre grit du ska börja med.

3. Använd Oljebaserad polyuretan Finish

Furu golv har oftast ansikte naglar som håller dem till undergolv, så se till att försänka dem innan slipning eller du kan förstöra din maskin.

4. Använd Härdning Varnish

Om du aldrig har lackeras ett golv innan alls, kan detta steg vara ett du behöver en professionell för att hjälpa till med, eller så kan orsaka irreparabla skador på ditt golv.

Det finns ett antal produkter på marknaden som kan hjälpa låna några hållbarhet furu samtidigt upprätthålla och förbättra skönheten i sin unika spannmål. Om du tänker använda polyuretan för täckfärg, välj en oljebaserad substans, i motsats till en som är vattenbaserat. Oljebaserad yta kommer att pågå mycket längre i jämförelse.

Om du väljer lack i stället för polyuretan att avsluta ditt golv, kommer du vill vara säker på att du väljer en lack eller finish som har härdare läggas till för att ge ytterligare hållfasthet till furu. Detta kommer inte bara att öka skönheten i trä, men kommer att minimera hur ofta golvet måste lackeras.