4 tips för polering plexiglas ark

1. Använd inte kommersiellt glas Cleaners

2. Ge din Plexiglas en förberedande Rensning

3. Använd en svamp

4. Följ upp med en gummiskrapa

Medan plexiglas är en pålitlig, motståndskraftig alternativ till traditionella glas, bör plexiglas ark poleras i en något annorlunda sätt än sina glas motsvarigheter. Nedan är de bästa tips för att göra dina plexiglas ark lysa som ny.

När polering plexiglas ark, är det viktigt att du undvika kommersiella glasrengöringsmedel. De allra flesta av dessa städare har ammoniak som en aktiv ingrediens och även om det kan effektivt ödelägga caked-on smuts, det kan också matta plexiglas ytor. Så när du handlar för rengöringsmedel, göra en punkt att köpa rengöringsmedel som utformats speciellt för plexiglas.

Alternativt, om du inte är ett fan av potenta kemikalier som finns i de flesta kommersiella rengöringsmedel, skapar du din egen mycket effektiv rengöringslösning. Insidan av en tom sprayflaska, kombinera lika delar varmt vatten och vitvinsvinäger. Förutom att göra din plexiglas gnistra, är denna lösning effektiva för att avlägsna mögel och mjöldagg insättningar.

Innan vi går att putsa plexiglas ark, måste du ge dem en preliminär torka för att avlägsna eventuella stora caked-on smutsavlagringar. Med hjälp av en fuktad svamp, disktrasa eller pappershandduk, kraftfullt torka plexiglas i en cirkulära rörelser, med början vid botten av arken och arbeta dig uppåt. Tänk på att ju mer smuts och skräp tas bort vid utförandet av denna torka, desto lättare din plexiglas blir att polera. Dessutom är fel att ta bort stora fyndigheter av smuts som kan innebära problem under poleringen. Efter att ta bort så mycket smuts som möjligt, är du redo att börja polera din plexiglas.

När du har genomförts din preliminära rengöringen, är du redo att börja putsa dina plexiglas ark. Starta poleringsprocessen genom noggrann sprutning arken med din plexiglas rengöringslösning, var noga med att tillämpa den på varje område av plexiglas. Sedan använder en svamp för att kraftigt polera plexiglas i en cirkulär sätt, med början längst ner och gradvis arbeta dig till toppen. Du kan behöva upprepa denna process flera gånger innan plexiglas är helt polerad. Innan man fortsätter att torka plexiglas, spraya de nyligen polerade blad med varmt vatten. Detta kommer att bidra till att skölja bort din rengöringslösning.

Efter att framgångsrikt polering din plexiglas, måste du torka den med en gummiskrapa för att säkerställa att det förblir fri från strimmor. Vid torkning av dina plexiglas, se till att använda en hel del tryck som du kör skrapan över din plexiglas i en topp-till-botten mode. Om du inte har en gummiskrapa till hands, har vikta ark tidningspapper varit kända för att göra bra ränder tork verktyg. En gång varje sista spåret av vatten och rengöringslösningen har avlägsnats, kommer poleringsprocessen vara komplett. För att hålla din plexiglas i bästa skick, är det i allmänhet rekommenderas att du polera det minst en gång varannan månad.