4 tips för målning spånskiva

1. förstå vad som gör Spånskivor Unikt

2. Förbered spånskiva Målning

3. Använd alltid Primer

4. Paint de spånskivor

ämnen

Spånskivor är långt ifrån vacker, men det tjänar många ändamål. Även kallad spånskiva, det är omtyckt för sin överkomliga och hållbar natur, eftersom det är tillverkat av kasserade material som sågspån som repurposed och komprimeras till den nya träprodukten. På gott och ont, det finns ett stigma som omger spånskivor sedan dess återvunnen natur gör att vissa människor att uppfatta det som en mindre, billigare material. Om du råkar äga några möbler eller strukturer tillverkade av denna spånskiva, kan en fin skikt av färg vara just den sak att piffa upp det och göra en riktig uttalande. Kolla in dessa tips som du ställer ut för att måla din styrelse.

Eftersom spånskiva eller medium densitet fiberboard (MDF) är inte riktigt äkta trä, utan snarare en sammanslagning av komprimerade överblivna partiklar limmade tillsammans med ett slags harts, är det mycket lättare än själva trä. Tyvärr är det också svag och utsatt för fukt, vilket kan leda till att styrelsen expandera och bli missbildade. Lyckligtvis är de flesta kommersiellt tillgängliga spånskivor vanligen täckta med ett slags laminat som skyddar mot vatten eller fukt.

Medan den tidigare nämnda yttre skikt av laminatet är användbart i repelling fukt, kommer det också att förhindra att färgen vidhäftar till spånskivor. Innan du bestämmer dig för att måla din spånskivor möbler, måste du ta bort det yttre laminatet först. Du kan göra detta genom att gnugga ytan kraftigt med 120-grit sandpapper. Denna metod fungerar bäst, eftersom det kommer att ta bort laminatet men kommer inte att förstöra något av den underliggande spånskivor.

Applicera ett lager grundfärg är viktigt i de flesta färg projekt och arbeta med spånskivor är inte annorlunda. Användning av en primer hjälper till att förbereda ytan av spånskivan att vidhäfta till färgen. Innan ansökan primer, se till att ytan är ren och den oundvikliga damm från slipsteget har försiktigt bort. Om det finns någon damm kommer primern inte fastnar ordentligt och du kommer att behöva ansöka på nytt den. Primrar säljs vanligtvis i både en traditionell skopform såväl som ett bekvämt sprayform. Låt primern torka helt innan målning för de mest framgångsrika resultat.

Som en sista biten av förberedelser, sand den grundade ytan av spånskivor med en 200-220-grit sandpapper för att avlägsna brister kvar av primern.

Då är det dags att gå vilt och kreativ genom att måla spånskivor. Det finns ingen specifik typ av färg som du behöver använda. Spånskivor mångsidiga sammansättning innebär att du ska känna sig fria att välja mellan oljebaserade eller vattenbaserade färger. Det enda som måste diktera detta beslut är dina personliga konstnärliga smak.

Njut av din nymålade spånskivor i rummet som du väljer, och titta på när den förändrar dramatiskt från en vanlig, utilitaristisk objekt, i en dramatisk möbel för alla att beundra.