4 tips för isolering spis dörrar

Använd skum polyuretanskum isolering

Välj lämplig storlek på isolering

Förhindra Utkast

Installera en skorsten Damper

Korrekt isolerande spis dörrar är mycket viktigt för allas säkerhet i hemmet medan du njuter av komfort och värme av en eldstad och undvika skada eller dödliga brandolyckor.

När en dörr är på plats framför en öppen spis, redan det kommer isolerad. Det kallas ofta en eldstad skärm isolering och kommer i form av en glasdörr. Dessa glasdörrar används specifikt för murade eldstäder och mycket uppskattad eftersom de kan bidra till att minska utsläpp av värme i ett rum och möjliggöra mer effektiv luftreglering.

En öppen spis dörr kan komma isolerade och installeras permanent på spisen dörren eller kan vara något tillfälligt. Men vad du än väljer att göra, alltid konsultera en eldstad expert för att avgöra vad ditt hem behöver för ordentlig uppvärmning. Det beror på vilken typ av eldstad du har, vad du bränner som bränsle, storleken på eldstaden, vind utkast och så vidare.

Använd skum polyuretanskum isolering för din eldstad dörr. Detta är den vanligaste formen av isolering på marknaden och ett förstahandsval för eldstäder. Denna skumisolering är mycket bra i täta små eller stora luckor som finns i en skorsten dörr. Korrekt isolerande spis dörrar är mycket viktigt att bevara värmen i din eldstad. Om det behövs, köpa extra gummilister. Detta kommer att bidra till täta din eldstad och spara välbehövlig värme i din eldstad.

Välj en isolering som är lämpligt dimensionerad för din eldstad. Det är inte bara dörren som behöver isoleringen men resten av eldstaden alltför och skorstenen. Eftersom en skorsten är ett öppet kärl, bör hela skorstenen isoleras på lämpligt sätt. Du kan också lägga till en uppblåsbar skorsten plugg som kan hänföras till din spjäll. Det här alternativet är bra om du vill täta skorstenen för en kort tid sedan i lätt kan fyllas och tömmas.

Förhindra utkast från att komma genom skorstenen eller öppen spis. Utkast kan ange ditt hem när eldstaden inte används så det betyder att det är möjligt att få kallare i hemmet. Se till att det inte finns några luckor mellan din isolering och öppen spis ram för att undvika varje förslag som kommer in i hemmet. Om detta händer, är det troligt att din värmeräkningen kan gå högre. En god isolering kommer att hålla utkast ut och bidra till att undvika höjer uppvärmningskostnader.

Installera en skorsten spjäll om din eldstad inte har en och hålla den stängd när eldstaden inte används. Spjäll arbetar på ett sätt som du enkelt kan styra luft som kommer in och ut ur skorstenen. Om du startar din eld spjället bör vara öppen för att tillåta syre att komma in och hjälpa till att starta branden samtidigt uttömma röken skapas. Om du vill hålla elden kommer hålla spjället på glänt för att ha en bra balans av syre. När elden är släckt och vill hålla värmen kommer, helt stänga spjället.