4 tips för borrning popnitar

Popnitar är ett varumärke för de kommersiellt tillgängliga blindnit. Blindnit är nitar som är mycket användbara när fäst ark där den ena sidan av leden är onåbar eller blinda. Blindnit utvecklades mycket senare för att uppfylla detta krav, eftersom tidigare nitar (fast och halv rörformiga) endast kan användas om båda ändarna var tillgängliga.

Vad är Nitar?

Nitar är cylindriska metall fästen. De finns i olika storlekar och är vanligtvis tillverkade av rostfritt stål eller aluminium. Varje nit har en ände trubbiga ut i ett huvud, medan den andra änden är vanligtvis kallad buck-svans. Bocken-tail borras till vad yta behöver fäst, och sedan böjs eller deformeras för att säkra niten. I blindnitar, det finns inget huvud, utan det finns en dorn anordnad i centrum av niten. Vanligen är nitar används för att hålla eller fästa metall (och även tunn plast) arken. De är lätta att använda, och även om de borras in i metallplåtar, har användaren alltid möjlighet att dra nitarna ut och separera arken utan att orsaka någon skada. Här är fyra tips för borrning popnitar.

Tips 1 – Säkerheten först

När företaget någon snickeri / elektriska projekt, oavsett hur enkelt det är, är det lämpligt att få alla redskap på plats. Detta kan tyckas vara en oseriöst förslag, men i händelse av en olycka eller en incident, är det mest väsentliga. Var noga med att fylla på skyddshandskar och skyddsglasögon, och hålla en första hjälpen-kit till hands.

Tips 2 – få rätt utrustning

Det finns vissa saker du behöver innan du börjar borra popnitar. Dessa inkluderar metallplåtar, en borrmaskin, popnitar och en pop nit pistol. Om du aldrig har använt en borr innan, se till att komma ihåg att när du väljer rätt borr för ditt projekt, välja en som är något större (minst 1/32 inches större än niten centrum) än niten själv. Något mindre och niten kommer att hamna större än hålet. Om du inte är säker på rätt storlek, rådfråga butiken assistent som hjälper dig noll på rätt uppsättning.

Tips 3 – Säkring i Rivet

Kom ihåg att använda rätt storlek på kärnan beroende på storleken av niten. Sätt nitskaftet i kärnan och pressa niten pistolen tills niten är så komprimerat att skaftet lossnar. Om du inte får det rätt första gången, oroa dig inte. Borra den gamla nit ut och använda en ny nit, men använder samma borr.

Tips 4 – Ta bort Rivet

Avlägsnande av niten är lika enkel och lätt att borra den i. Det kan göras utan att skada metallplåtarna. Allt du behöver göra är att placera borren längs mitten av nithuvudet och börja borra. Dra försiktigt ut hela cylindriska nit i en rörelse. När niten är ute, stoppa borrning.