4 tips för att välja en lökplanterare

1. Storlek

2. Växt Djup Marks

3. Handtag Längd

4. Material

Om du tänker plantera lökar i din trädgård, är en glödlampa planter rätt verktyg för jobbet. Det är ett cylindriskt handhållet verktyg som används för att gräva hål i marken. Du sjunka ett hål i marken med planter fat till önskat djup. De flesta plantageägarna har en djup Markering som låter dig välja djupet av hålet du önskar. När du når din djup märke, du vrida planter extrahera sedan jorden. Du placerar sedan i lampan. Planter hjälper dig att plantera med minimal störning till omgivande växter. Nedan är en guide som hjälper dig välja en planter som passar dig bäst.

Små versioner av planteringsmaskiner är kända som dibbers. Nackdelen med små plantageägarna är att du måste böja när du planterar. Du är också sannolikt att justera din position flera gånger under arbetet. Detta orsakar obehag. Det ökar också den tid det tar att plantera. Om du har rygg- eller knäproblem, kan mindre plantageägarna inte vara det perfekta valet. De resulterar också i en högre grad av trötthet.

De flesta modeller har djup märken som anges på sidan. Detta gör att du enkelt avgöra vilket djup är rätt för dig när du lägger hål i marken. Djupmätaren gör det lättare för dig när du har att plantera olika typer av lampor. Men vissa modeller inte har djupmarkeringar. Detta kräver extra tid och ansträngning eftersom man måste mäta vilken djup är rätt.

Vissa lampor kräver djupa hål när de planteras. Lång hanteras plantageägarna är bäst för jobbet. Du kan driva dessa planteringsmaskiner mycket djupt in i jorden med minimal ansträngning. Längre handtag är också snällare mot baksidan. De bespara er från att böja sig som du planterar. Detta är en viktig faktor om du tänker plantera lökar över ett stort område. Långa handtag gör jobbet lättare att utföra. De orsakar också mindre trötthet. Längre hanteras plantageägarna kostar mer än de kortare storlekar. Men eftersom de är mindre ansträngande och mer bekväm att använda, kan de vara väl värt priset. Oavsett vilken typ du väljer, se till att kontrollera om handtaget ger dig ett enkelt grepp. En svårt att grepp kommer att lägga till stelhet i jobbet.

Planteringsmaskiner kan vara tillverkad av aluminium, rostfritt stål, förkromat stål eller mjukt kolstål. Stål är mer hållbart än aluminium på grund av dess högre motståndskraft. Handtag kan vara av plast eller trä. Trä handtag är mer känsliga för skador, särskilt när de utsätts för fukt. Trä är också mer hög underhåll än plast. Det kräver ett par lager lack eller lack för att förbli i gott skick. Det är bäst att slipa trähandtag innan du återanvända den skyddande skikt. Detta tillåter pälsen att hålla bättre. Plasthandtag kan användas i en våt miljö med inga negativa effekter på det material. De inte enkelt dela eller chip, till skillnad från trähandtag.