4 tips för att tillämpa vattenbaserad färg över oljebaserad färg

1. garantera säkerheten

2. Smuts fritt och Clean

3. Använd sandpapper och Fix Brister

4. Använd en primer

De flesta äldre hem har åtminstone ett skikt av oljebaserad färg på väggarna, men i dag är vattenbaserade färger används oftare för inredning på grund av att det är kostnadseffektivt. Vattenbaserade, eller latex, färger är en typ av oljefärg som kan förtunnas med vatten eller terpentin medan rena oljefärger är färger som inte innehåller någon vatteninnehåll utan innehåller naturliga eller syntetiska hartser.

Om du försöker sätta vattenbaserad färg över en oljebaserad målad yta utan några förberedelser, kommer det inte att hålla sig till väggen som det ska. Den blanka ytan som skapas av oljebaserad färg stoppar latex färg fastnar mycket väl. Även touch av en nagel kommer skrapa den nya färgen bort eftersom vidhäftningen blir mycket dålig. Men det är inte omöjligt att tillämpa latexfärg till en olja-målade ytan, den här artikeln innehåller några tips som kan göra processen enklare.

Idag är alla färger kommer utan bly, men i det förflutna det brukade ledas blandas med färg regelbundet. Kontrollera innan några andra åtgärder som din gamla målad vägg är blyfri, annars använda dessa metoder för att förbereda din vägg kommer att skapa bly damm, som är skadliga både för miljön och för hälsan. Många entreprenörer är kvalificerade för bly bedömning och avlägsnande, så stanna säkert och anlita en professionell om du är osäker.

Väggen som skall målas måste vara smutsfritt och ren innan ytterligare förberedelser kan göras. Använd pappershanddukar med lite diskmedel för att rengöra det, men se till att inget vatten tränger in i några hål eller sprickor som du kan ha i din vägg. Sedan använder färg prep renare att de-glans i oljefärg. Se till att du tar bort så mycket glans som du kan. Annars den vattenbaserade färgen kommer fortfarande att ha ett problem som ansluter sig korrekt.

Använd sandpapper för att ta bort det sista av glansen från ytan. Du kan också överväga att använda en elektrisk slipmaskin för att göra arbetet går snabbare. Helt täcker och skyddar dig med rätt redskap inklusive en mask, skyddsglasögon och handskar.

Också använda sandpapper för att skapa en slät yta om du behöver fylla i några hål eller sprickor. Med en spackel, applicera spackel klistra in problemområden och låt den torka under rekommenderad tid på behållaren. Då sand som behövs, städa upp alla slipdamm kvar.

Med glans pälsen avlägsnats från oljebaserad färg, är det dags för primer. Applicera en latex primer i ett par tunna skikt ovanpå varandra, vilket ger tid emellan för att torka ordentligt. Använd en liten pensel för trånga utrymmen, särskilt runt dörr- och fönsterhörn. För större områden, häll din primer i en färg fack och använda en roller att tillämpas i stället.

Genom att använda ovanstående tips, skapar du en perfekt yta för du använder din nya vattenbaserad färg. Dessutom bör du inte ha några problem med din lack varar om du har gjort allt här på rätt sätt.