4 tips för att installera en flexibel gasledning

Installera en flexibel gasledning kommer att spara massor av pengar. Gör det själv minimerar riskerna för att drabbas av gasläckor, och när du får en läcka, ändra rörledningen är mycket enklare och billigare jämfört med de traditionella svarta järnrör används i stor utsträckning. Det bästa av allt är att du inte kommer att kräva hyra en professionell i de flesta fall. Förhoppningsvis kommer dessa tips hjälpa dig i dina installationsbehov.

1 – Mätning och Montering

Identifiera var din huvudsakliga gasförsörjning ligger, och där du planerar att ställa in nya gasspis. Sedan mäter avståndet mellan dessa 2 poäng. Detta gör att du vet exakt hur lång pipeline som du kommer att behöva för din installation. Dess flexibilitet gör att du kan gå runt många hinder, vilket gör det bekvämt för dig att hitta din gasspis i stort sett var som helst. Det är viktigt för dig att kontrollera storleken på diametern på gastillförseln montering, så att du kan plocka rätt rörledningsstorlekar.

2- plocka ut gasledningar

Nuförtiden, är en mycket populär typ av flexibel gasledning som används i moderna amerikanska hushåll den korrugerade rostfria stålrör (CSST). Detta är ett godkänt material som utformats särskilt för hushållsbruk, och det fungerar bra på att leverera gas till flera apparater hemma, eftersom det är installerat på samma sätt som alla typer av elektriska ledningar. Nu när du vet storleken diameter rörkopplingen, och längden på rörledningen som du behöver, kan du göra ett välgrundat köp. Flexibla linjer finns tillgängliga i flera diametrar, som kommer att göra ditt val ganska lätt.

3 – Installera

Leta upp flexibla linje mellan de två punkterna som du vill gå med. Använd rörkapen att passa din pipeline ordentligt. Detta material är mycket lätt att skära, så det bör inte innebära några problem. När du får rätt längd, använd nyckeln för att passa en av ändarna på din flexibla gasledningen först, och sedan dra åt kanallåset. Gör det så tätt som möjligt, för att förhindra eventuella läckage. Utför samma procedur vid varje leddelen.

4 – Kontroll av installation

På grund av sin flexibilitet, det CSST har färre gemensamma delar, vilket i hög grad minimerar potentiella gasläckor. Ändå måste du se till att installationen har gjorts på rätt sätt. För att göra detta, måste du slå på gasventilen och använda en lösning av flytande tvål blandad med vatten. När gasen är igång, ta tag i pensel och applicera den flytande lösningen på varje tum av längden av rör. Om det vid någon punkt av längden av rörledningen, eller på någon av de gemensamma delar, du ser lite bubblor kommer ut, har du själv en läcka. Försök att dra åt lederna ännu hårdare. Om detta inte fungerar, prova att ändra röret för en ny ersättare,. Man måste vara försiktig när du utför det sista steget. Att se till att gas installationen görs på rätt sätt är mycket viktigt, så att du följer med förebyggande åtgärder eld och hem säkerhet. Du bör också vara säker på att alla rören är i gott skick. Gasläckor kan orsaka kvävning eller svår förgiftning. Det är också mycket brandfarliga, så lämpliga försiktighetsåtgärder bör iakttas vid alla tillfällen.