4 tips för att använda en router klingan när lamine en bänkskiva

1. Practice Basic Safety

2. Håll Router Blades Steady

3. Markera Cut

4. Gör ett snitt

Om du vill lägga till ett laminat till bänken, då kan du avsluta jobbet snabbt och enkelt genom att använda router blad för att skära av eventuella överhängande kanterna. Detta är en bra metod för att säkerställa att du får en bra avslutning på din laminaträknare, och det kan också hjälpa dig att undvika att få de små hack i din laminat som kan uppstå när man har att såga igenom ändarna med en bågfil eller ett hantverk kniv. När du använder routern bladen för att avsluta laminatet, så ska du ta extra noga med att inte skada sig själv, eftersom router maskiner är särskilt snabb och farlig.

När du använder någon form av skärverktyg, bör du se till att du tar rätt typ av säkerhetsåtgärder. Detta innebär att du måste se till att du bär skyddsglasögon vid alla tidpunkter, och även att du kommer ihåg att kontrollera att verktyget fungerar korrekt innan du börjar sätta på skyddshandskar och inte heller använda routern bladen när du är trött eller stressad. Bära långa ärmar, men se till att de inte är löst, och inte låta dem komma i vägen för kniven, och ta bort eventuella ringar eller armband som kan komma i vägen. Se alltid till att du hålla ögonen på maskinen när du utför snittet, och se till att du stänga av den ordentligt när jobbet har gjorts.

När du trimma ner laminatet i slutet av projektet, måste du hålla routern och dess blad stadig nog att få ett bra snitt genom laminatet. Du vill inte att skära av bänkskivan, men du vill vara säker på att du komma så nära som möjligt till kanten av disken. Håll armarna stadigt genom att vila dem på något, såsom benen. Om du följer en markering, så ska du hålla routern bladen pressas in märket, och skjut den framåt, snarare än att försöka följa linjen med synen ensam.

Att kunna följa en linje som är tydligt markerad på laminatet, snarare än att försöka hålla en rak linje i fria händer, också kommer att hjälpa dig att skära ned laminatet med hjälp av routerns bladen mycket säkert. Ta dig tid att markera en rak linje med en bit krita och en bit av 2×4, eller något annat med en lämplig rak kant. Du måste se till att linjen är rak, och inte flytta åt sidan.

Snarare än att göra flera pass med routern, är det en bra idé om du gör bara ett snitt längs linjen av laminatet. Detta kommer att bidra till att förhindra den slutliga bänk från ser ojämna. Skär med ett enkelt handgrepp, och detta bör skapa en slät yta som kommer att se bra under många år.