4 tips för att använda en ozongenerator i din pool

Tips 1: Vad ska man köpa?

Tips 2: Spänning

Tips 3: Underhåll

Tips 4: Aluminiumfolie

En ozongenerator hjälper till att hålla poolen mer hygienisk och förhindrar mögelinfektion, rök skador och andra sådana saker som kan skada vattnet i poolen. Ozongeneratorer är mycket effektiva och har vunnit stor popularitet i den senaste tiden. Det finns olika typer av ozongenerator tillgängliga för din pool och var och en har sin egen specialitet. För att köpa den perfekta ozongenerator för din pool och för att upprätthålla det ordentligt här är några tips.

Ozon är mycket frätande. Det fräter metall mycket enkelt och tyvärr för att föra ström till generatorn närvaron av metall är ett måste. Så du måste köpa en ozongenerator med några visselpipor och klockor. Försök också att köpa en utan en intern timer. Du kan alltid använda en förlängningssladd och fixa en extern timer. Detta kommer att lösa ditt syfte och på samma gång risken för timern att skadas på grund av ozon kommer att minska. Även när man köper ozongenerator, se till att butiken är att ge dig en ordentlig service anläggning.

En ozongenerator fungerar genom att omvandla luft i för ozon med hjälp av en mycket hög spänning gnista. För att skapa denna gnista ozongeneratorn kräver mycket kraft och därmed det har en mycket hög märkspänning. Denna spänning varierar från produkt till produkt och du måste konsultera säljaren innan du köper en viss produkt. Du måste få information om sin spänning, hur många ampere ström krävs och wattal. Då måste du se om strömförsörjningen i ditt hus kan erbjuda detta. Det är bara när du ser att en viss ozongenerator kan köras på nätaggregatet du ska köpa den.

Varje månad måste du kontrollera anslutningarna och ledningar av poolen ozongenerator och se till att de är perfekta. Ozongeneratorn ger vanligtvis en blåaktig eller lila glöd. Om färgen på denna glöd ändras till gul eller om det är mycket lätt och nästan vitt så måste det finnas en kort i ozongenerator. Om det finns mörka fläckar på glaslocket eller om det finns några sprickor på det måste du omedelbart byta skal. De mörka fläckarna indikerar att skyddsglaset är skadat i dessa delar och om det bryter poolen kommer att få elektrifierade och detta kan få ödesdigra konsekvenser.

Aluminiumfolien kan skadas efter användning under en lång tid. Om den går sönder i poolen ozongeneratorn inte kommer att utföra effektivt och mängden ozon som skapas av ozongeneratom kommer att vara mindre. I det här fallet måste du ändra aluminiumfolie och du kommer säkert att få tillbaka samma prestanda som tidigare. För att ändra aluminium kan du kontakta servicecentret eller så kan du prova det själv. Det är en måttligt svår uppgift och om du går med instruktionerna på rätt sätt kan du göra det enkelt.