4 tegeltak stilar

Betong

Lera

Metall

Sol

Slutsats

Tegeltak ger inte bara en estetiskt tilltalande alternativ till asfalt, men de kan ge ditt hem med långvarigt skydd. Plattsättning är energieffektiv i både kyla och värme, och ekonomiskt sund grund av dess förlängd livslängd. Det finns många stilar som finns, var och en med sina egna fördelar och egenskaper.

Betong kakel är känt för sin övergripande hållbarhet. Eftersom betong är en klass A material, är det inte mottagliga för brand, insekter, vatten eller måttliga vindar. Beviset på betongens seghet kommer i form av livstids garantier de flesta tillverkare tillhandahåller. Om plattorna är korrekt installerade, kan de erbjuda skydd i över 100 år.

Om du föreställande betong kakel att vara ointressant, vara säker på att det finns många sätt att göra det vackert. Betong kan färgas vilken färg som helst, skulpterade eller utformats för att likna ett annat material.

Lera och betong är likartade i sin förmåga att motstå brand, vatten, vind och insekter. Den vanligaste typen av lera kakel används för tak är spansk stil, som är en rödaktig färg och visas på hus byggda i traditionell spansk design med stuckatur väggar. En mer mångsidig typ är den platta lera kakel, som kan tillverkas för att likna ett skiffer tak och slutade i en mängd olika färger.

Lera är fördelaktigt eftersom det är typiskt lägst prissatta kakel alternativ, men kommer fortfarande att ge ditt tak årtionden av skydd. Om du planerar att installera en lera tak, måste du få ditt hem inspekteras först för att se strukturen är stark nog. Clay plattor är tunga och bör inte installeras utan att säkerställa att det finns stöd för dem.

Metall kakel är en lättskött val som är bra för områden med mycket snö eller regn. Aluminium anses den längsta varaktig metallen att använda i taktegel, och ofta kommer med en livstidsgaranti. Andra metaller kan uppleva rost efter en viss tid, men de är opåverkade av de flesta problem ses i andra typer av tak. Koppar är känd för att hålla svampar från att växa, eftersom det är giftigt för svampen och kommer att förbjuda det från blomstrande.

Om du letar efter ett sätt att bromsa din elräkning ner, undersöka sol kakel. Senaste framstegen inom teknik och design har gjort det möjligt att ha ett par olika stilar. Förr i tiden var sol plattor placeras över befintliga brickor i en patch, men det finns fler och fler företag erbjuder ett system där sol plattorna låses samman och monteras på hela området av ditt tak.

Solar plattor är det dyraste alternativet bland taktegel stilar, men de varar vanligtvis över 25 år, och hur mycket pengar sparas över 25 år kommer mer än betala kostnaden för att få dem installerade. Solar plattor är en investering, och du kan förvänta dig att se dina pengar återvinnas efter några år. Med andra takpannor, du kommer inte att se en avkastning på din investering med ytterligare besparingar i energikostnader varje månad som du kommer med sol.

Innan han gick över en viss taktegel systemet arbeta med din lokala takläggning företag att se vad de skulle föreslå för ditt hus och klimatet du bor i.