4 steg för att göra isolerade fönster behandlingar

Steg 1: Mätning

Steg 2: Skapa Hems

Steg 3: Sy dem helt och hållet

Steg 4: Skapa Rod Feed

Om du letar efter ett enkelt och tilltalande sätt att minska din uppvärmning och kylning kostnader Vart än isolerade fönster behandlingar. Så länge du kan arbeta en symaskin, har du inga problem att ta itu med denna uppgift själv.

Innan du kan även köpa det tyg du kommer att behöva, måste du mäta fönstret för att veta hur mycket att köpa. Mät bredden på fönstret och multiplicera detta tal med 2. Detta kommer att ge dig en dimension. Mät din andra dimension från toppen av gardinstång till längden på din önskan (de flesta fönster behandlingar antingen falla till golvet eller lägga 2 inches under tröskeln). Tillsätt 12 inches till denna mätning och detta kommer att ge dig din andra dimension. Detta är den mängd material som du kommer att behöva köpa.

Du kommer att behöva samma bredd av isolerade fodertyg och flanell. Men subtrahera 3 inches från längden på gardintyger för att ge dig den höjd som du behöver för dessa andra två.

När du köper material för gardinen själv, luta mot ett material med mer substans såsom bomull eller krossad sammet. Ju tyngre material, desto bättre kommer det att fungera för att hålla kylan ute och låsa värmen i.

Vik tyget ridån upp 4 inches och press. Vik tyget över ännu en gång genom att trycka, stift, och sy. Du har just skapat en 4 tum fåll på gardinen.

Vik kanten av flanell upp 3 inches och press. Vik tyget över ännu en gång genom att trycka, stift, och sy. Upprepa detta för den isolerade fodertyg också. Flanell och fodertyg har nu 3 tums fållar.

Lägg tyget gardin med mönstersidan uppåt. Lägg tyget foder över toppen av detta säkerställa toppar är uppradade jämnt. Lägga flanell nedåt ovanpå fodertyg igen säkerställa toppar är uppradade jämnt. Nåla kanterna och sy. Sy inte toppen eller fållen, bara sidorna.

Att hålla flanell och fodertyg tillsammans, vänd tre lager gardin inifrån och ut för att exponera mönstret sida gardintyg. Detta kommer att placera gardintyg på ena sidan och klädsel å andra sidan sätter flanell i mitten som mittskiktet. Poängen med detta var att få sömmen på insidan av gardinen där den inte kommer att exponeras.

Vrid den övre kanter ner ½ tum och tryck. Vänd ner ytterligare 3 inches, press, stift och sy. Sy genom alla lager över denna kant lämnar ändarna öppna för en inkörsport att glida gardinstång genom,. Nu när du har gjort ditt fönster behandling, är allt som är kvar att glida staven igenom och hänga den.