4 skäl för vattenläckage runt en panna

Köra en panna kan kräva mer underhåll och omsorg än andra hem uppvärmning alternativ. Äldre pannor utveckla problem som ibland kan vara ganska komplicerat.

Ännu mer komplicerande är att beroende på vilken typ av panna du arbetar med, kan en vattenläcka i ett värmesystem vara ett allvarligt problem eller kan vara något att oroa sig för. Oavsett om det är ett problem, kan överskottsvatten runt basen av din panna härrör från ett antal orsaker.

1. Tryck Problem

Alla pannor är utrustade med en speciell tryck utloppsrör. Det är ett litet rör anslutningspunkt i sidan av pannan men utan beslag som ibland kommer att droppa vatten. Detta tillåter trycket inne i kokaren för att fly.

2. Skadade Seals

De enstaka droppar är normala. Människor oroar sig ibland att detta faktiskt är en läcka och råga utanför, men för tryckutloppsröret specifikt är det värre sak du kan göra. Pannan kan explodera eller kollapsa.

3. Sprickor i kroppen

Eftersom enstaka droppar av vatten är hur pannan lindrar övertryck, kan en stor mängd vatten som kommer ut betyder att utloppsröret arbetar övertid och droppande oftare. Om du hittar vatten direkt nedanför pannan på en daglig basis, kan detta tyda på att du måste minska trycket inne i tanken.

4. Lösa leder

Kontrollera manometern på sidan av tanken för att se till att detta är problemet.

ämnen

En annan orsak till vattenläckage runt pannan kan vara skador på pann tätningar. Detta kan tillåta vatten att strömma ut genom normal användning eller pannpumpen kan även trycka vatten ut genom trasiga tätningar. Om så är fallet, då är det en bra idé att ersätta både sälar och pumpen för att rätta till problemet.

Var noga med att granska sidorna och botten av tanken för att se om vattnet är faktiskt läcker från tätningen för att bekräfta denna fråga din skyldige.

Som din panna åldrar, kan metallen utveckla spännings strapatser och skador. Dessa kommer att vara uppenbart om de är källan till din vattenläckage. Upprepad uppvärmning och kylning kommer att expandera och dra ihop metallstycket, och detta så småningom kommer att leda till ett misslyckande såsom en spricka eller split.

En spricka i en av dessa sektioner är ett allvarligt problem, och reparationen kan vara dyra. Om din panna är gammal, överväga att ersätta den med en helt ny. Det är ingen mening med att reparera en del av en hel panna som kan behöva skrotas på ett år eller två.

Om du behöver lida med en stor läcka runt pannan, kan det bli mycket värre än lösa leder. Om så är fallet, du är i för en snabb fix. Lösa fogar kan ofta orsaka en läcka runt pannan under varma och kalla kontraktion och expansion, så du bör kontrollera all armatur i pannan och alla rör som går in och ut ur pannan. Medan du kontrollera detta, titta på bottenblåsningsventilen och se till att detta inte är lös eller skadad. Detta kan orsaka ganska en pool av vatten för att bygga upp.

Om du fortfarande inte kan hitta en orsak till ditt vatten läcka, så ska du ringa din panna leverantör. Ordna en av sina ingenjörer att komma och undersöka ditt varmvattensystem.