4 sätt att improvisera en insexnyckel

Storlek och form

1. provisoriska Verktyg

2. Skruvdragare

3. Köks

4. Muttrar och bultar

Det är frustrerande när du går att ta något isär, eller sätta ihop, och det kräver en insexnyckel, men det är inte en återfinns. Det finns flera sätt att komma runt detta med lite uppfinningsrikedom och tålamod. Att göra en fast montering av ett skrivbord eller hylla är inte troligt med en ersättare, men kan demontering något vara en bris.

Titta på storleken och formen på dina Allen skiftnyckel eller insexnyckel, skruvar eller bultar. Är de djupa, breda socklar, eller är de grunda och breda? Detta kommer att avgöra vad du behöver för att få loss dem.

Du kan titta runt huset och hitta enkla objekt för att passa de två motstående flata vinklar i sexkantskruven och använda detta objekt som en insexnyckel till en viss grad. För mindre insexnyckel nötter, kan du förmodligen använda en uppsättning av platta spets pincett, eller till och med den platta kanten på ett par fingernagelklippare. Det finns fler badrum objekt som kan användas i sådana fall, och återigen är det bara om att kunna vända eller snurra denna skruv, mutter, eller bult för att få loss den.

Ibland kan du använda små typer av flathead skruvmejslar som en sexkantsnyckel genom att sätta mål i sockeln så att de båda kanterna av skruvmejseln fungerar som hävstång i hålet för att vända den. Ju bredare uttaget på bult eller mutter, desto bredare skruvmejsel du vill använda. Målet här är att kila skruvmejseln i hex av bulten för att skapa vridmoment så att den kan skruvas.

Du kan också hitta bra improviserade insexnyckel anordningar i köksskåpet eller i bestick lådorna. Platt spets och starka pairing knivar skulle kunna fungera beroende på mätaren och djupet av hex skruvens hål.

Vissa insexnyckel skruvar är faktiskt bultar och har en mutter på baksidan. I detta fall kan du använda en tång för att ta bort muttern och det kommer gratis. Om du inte har tillgång till en tång kan du använda två smörknivar som hävstång och placera dem tätt på båda sidor av muttern. Utöva påtryckningar och vridmoment på dessa som du snurrar dem om och de kan bidra till att arbeta muttern bort. Om du har en vän hjälpa, kan de hålla ett kilas verktyg i hex att hålla den från att snurra när du vrider muttern på baksidan.