4 sätt att förhindra mögel i sunrooms

1. hålla rent

2. Att bli av Fukt

3. Använda kemikalier som absorberar fukt

4. Att bli av smaklös lukter

Det är oerhört viktigt att förhindra mögeltillväxt i solrummet, eftersom det kan leda till en unken lukt och missfärgning av tyg, förutom att äta upp av olika ytor. Formar växer i allmänhet på något som de kan få tillräckligt med mat och orsaka mögel att blomstra. Mögel utvecklar vanligen i fuktigt sommarväder. Särskild försiktighet bör vidtas för att förhindra det genom

För att förhindra mögel, är det viktigt att hålla några soffor eller lådor närvarande i solrummet så rena som möjligt. Jord på smutsiga ytor kan leverera tillräckligt med mat för att möjliggöra mögeltillväxt i närvaro av fukt och en varm temperatur. Ren tyget är relativt mycket mindre sannolikt att mögel än någon typ av nedsmutsade eller smutsigt tyg. Eftersom de flesta syntetiska fibrer, inklusive acetat, akryl, polyester och nylon är i allmänhet resistenta mot mögel, skulle rena tyger framställda av dessa material minskar risken för mögeltillväxt betydligt. Därför börja med rengöring av alla smutsiga tyger ordentligt, oavsett materialtyp, för att förhindra mögel.

Mögelsporer är i allmänhet närvarande i luften och kommer att sedimentera på ytor i närvaro av tillräckligt med fukt. Om solrummet windows lämnas öppen, kan kondensering av fukt från fuktig luft på kallare ytor sker, vilket leder till mögeltillväxt. Det vore klokt att stänga alla fönster på kvällen för att förhindra vatten att komma in i solrummet natten. Dessutom se till att fönstren är ordentligt tätade när den är stängd och inte lämnar utrymme för något vatten att komma in. Vid fukt är närvarande, öppna fönstren och dörren när solen är ljus och glänsande. Solens värme skulle torka ut eventuell fukt närvarande och därmed förhindra mögel från att växa.

Kemikalier såsom aktiverad aluminiumoxid, silikagel, molekylsiktar och vattenfritt kalciumsulfat kan användas för att absorbera och kontrollera fukthalten i luften. Även om dessa kemikalier är inte allmänt tillgängliga i varuhus, kanske du kunna köpa dem genom att slå upp antalet vetenskapliga försörjnings hus i gula sidorna. Generellt dessa kemikalier inte skada tygerna på något sätt och känna till stor del torrt när de mätta duken. Det är en bra idé att göra tygpåsar av dessa kemikalier och sätta dem under kuddarna i sofforna som finns i uterummet eller stänka kemikalier över mattan. Du kan även placera en öppen behållare på en hylla eller på golvet i solrummet.

För att förhindra ytterligare tillväxt av mögel, det är viktigt att bli av med unken lukt som tyder på mögeltillväxt. Smaklös lukter är i allmänhet obefintlig om området är väl uppvärmd och torkas, men om lukter förblir du kan behöva använda klorerad kalk eller klorkalk för att ta bort dem. Denna kemikalie kan helt enkelt strös över golvet i flera timmar innan sopa upp.