4 metallbockverktyg

1. Bläddra Bender

2. Twister

3. 3-i-1 Tool

4. Metall Bender HD Tool

Det finns fyra huvudtyper av metall bockningsverktyg som används. De tar tid att bemästra, som av metall bockverktyg är en konst.

En rullnings Bender är en metall bockningsverktyg som kan böja metallen utan att det värms upp först. Det finns två typer, den handritade scroll bender och fören drivs rullnings Bender, haspeln typen kräver den metall som skall värmas först. Den förstnämnda ger en bläddra upp till 5 inches i diameter medan den senare kan erbjuda större variation med rullar upp till 10 inches i diameter.

En twister är en metall bockningsverktyg som gör exakt vad den säger, att sätta vändningar antingen i smidesjärn eller på plan metall. Det finns bestämda gränser för storleken på smidesjärn en twister kan fungera korrekt.

En 3-i-1 verktyg är inte bara en metall bockningsverktyg. Det kan också nit och metall i rullar, vilket gör det extremt mångsidig. Det är bra för att böja och rullande plana metallstänger samt rundstång.

HD verktyg är den mest komplicerade av metallbockverktyg, så att du kan göra komplicerade former. Det fungerar med en spår projektor som förstorar bilder. Dessa kan spåras till en smet efter HD verktyget böjer metallen för att forma.