4 matt om tips

Tillåt extra

Plan för Seam placering

Använd en ström Bår

Ta din tid på Sömmar

Processen för mattläggning är inte särskilt komplicerat, men det innebär en del hårt arbete. Många människor väljer professionell installation. Men du kan göra det själv om du har rätt information och en vilja att arbeta. Här är några mattläggning tips som kan hjälpa om du väljer själv installation.

När du installerar nya mattan, många människor vill köpa den minsta mängden material som de kan. Du bör dock inte försöka att slarva när man köper mattan. Mattan kommer i rullar, och du måste se till att du får en bit tillräckligt stor för att täcka ditt rum. Du kommer också att behöva extra mattan för sömmar i större rum.

Om du har problem med beräkningar, kan du be en professionell för att mäta området för dig och låta dig veta hur mycket matta du behöver för jobbet. Låt lite extra, särskilt för mattläggning i de större rummen.

Innan du börjar installationen, kommer du vill komma med en plan för där sömmarna går. Tänk på att du måste köra mattan åt samma håll i varje rum som är ansluten. Därför kan du inte vända mattan i en annan riktning i korridoren eller sovrum.

Som en allmän regel, kommer du vill köra sömmarna med ledning av ljuset. Om ljuset går med sömmen, kommer du inte att kunna se det lika lätt. Men om ljus går över sömmen, kommer det att kasta en liten skugga, och du kommer att kunna se det lättare. Förutom ljus överväganden kommer du också att fundera på var dina möbler kommer att sitta och där de mest trafikerade områden kommer att vara. Om du kan sätta en söm under en soffa, kommer ingen att gå på det och ingen kommer att se det.

Även om du kommer att behöva använda ett knä kicker runt kanterna av ett rum, bör du också använda en effekt bår i de flesta rum. En effekt bår gör att du kan få en bra sträcka på mattan och kommer att hindra den från att behöva sträckas i framtiden.

När man sätter ihop en söm i mattläggning, kommer du vill vara säker på att du tar dig tid och göra det på rätt sätt. Du bör sätta sömmen ihop på rätt sätt för att vara säker på att mattan håller ihop och ser bra ut. Många människor får bråttom och kommer att överlappa sina sömmar eller lämna en lucka.