4 DIYs att fräscha möbler

1. Vakuum

2. Sprayer

3. Olivolja

4. Majsstärkelse

ämnen

Författare, entreprenör, Vegan och Natura Blogger, och de senaste MBA. Grundare av Siteforhumans.com och Prince of Wales Vegan Shoppe.

Har du någonsin sett att kommersiella där en kvinna soffa förvandlas till en gigantisk huskatt, symboliskt visar hur en möbler kan hålla fast lukt, även efter det att föremålet av en lukt har gått? Jo, när jag först såg det jag skrattade ymnigt, utan att inse att baksätet på min bil tydligen har börjat lukta lite som mitt gym väska, något jag slutade luktade länge sedan. Men vad kan göras? Komedin av doften kommersiella nu förlorat på mig, jag ser irritation och behovet av att finna en lösning på problemet med dolda dofter i ytorna av bostäder (och bilar). Denna artikel kommer att erbjuda 4 DIYs om hur man fräscha möbler. Bäst av allt, dessa idéer fräscha naturligt utan hårda eller skadliga rengöringsmedel.

När striderna motbjudande dofter, kan ett vakuum vara din bästa vän. Innan någon behandling, är det klokt att först dammsuga det aktuella området. Pet rester och ilska, spill och stänk, och även dammkvalster och mögel kan lätt ansamlas i veck och sprickor av möbler. Det är klokt att rensa upp dem innan lukt-befria behandlingar.

Applicera ett tunt lager av bakpulver på ytan av materialet i fråga. Låt det sitta i 30 minuter innan dammsugning upp. Produkten fungerar som en absorberande. När stänkte och sugits, otäck lukt tenderar att lämna tillsammans med det.

Om du är mer typen att använda en uppfriskande sprej vid rengöring dofter av möbler, tänk på följande recept för att göra din egen naturliga möbler spray. Det första sättet är att helt enkelt hälla vatten-utspädda vit vinäger i en sprayflaska, misting materialstyckena lätt att lyfta dåliga lukter. Nu är förståeligt skrämmande som vit vinäger har en stark och ganska distinkta lukt, men styrkan försvinner som sprayen torkar.

Om det fortfarande inte övertygad, kan användningen av eterisk olja vara en tillgång för att förbättra lukten av möbler. För att göra i en spray, fylla en flaska med vanligt kranvatten. Därefter till 20-30 droppar av din favorit eteriska oljor, och en matsked av vodka. Ja, vodka nu fräschas dina möbler. När du är redo att använda, bara skaka flaskan under några sekunder och låt lysande lukten som du väljer att uppdatera och ljusare saker i ditt utrymme.

Vad många glömmer när det handlar om dofter i hemmet är att materialet av möblerna i sig är inte alltid den enda gärningsmannen i lukt skapelse. Om soffan har en trä bas eller dekorativa trä trim till det, kan detta område även behålla och skapa dofter lika bra som något annat område. För att bekämpa detta, kan vi göra en DIY renare polish för att hålla det luktar bra.

I en bunke, kombinera en kopp olivolja med ½ dl citronsaft (eller någon eterisk olja som passar dig). En gammal trasa, försiktigt rengöra trä områden med denna hemlagad polska och torka bort överflödigt glans. Tro det att vi inte behandlat trä kommer att positivt ta på dofter av din blandning, lämnar lukten av gamla långt efter.

Majsstärkelse fungerar ungefär som bakpulver DIY nämnts ovan. De båda är pulverbaserade och sugs som ett sätt att fräscha en möbel, men samtidigt bakpulver lyser som en över-allt Deodorizer, håller majsstärkelse sin egen som en plats renare.

Om du har några husdjur alls, du vet olyckor händer. Majsstärkelse är ett underbart verktyg för att ta bort både lukten av händelsen liksom fläcken kvar. Om du vill använda, helt enkelt tillämpa ett stänk av produkten på fläcken och låt den stå i minst 24 timmar och vakuum. Bör platsen vara ytterst stor eller svår att ta bort, prova att blanda vatten med majsstärkelse och låta den torka som vanligt.