4 bästa användningsområden för glasfiber harts

1. byggnadsmaterial

2. Automotive och reservdelar

3. Förpackningsmaterial

4. Möbler

Glasfiber harts är ett syntetiskt material som är tillverkad genom att kombinera alkoholer och organiska syror. Hartset kan framställas i olika former. De kan omvandlas till geler, filmer och vätskor. Glasfiber hartser är väsentligen polyesterhartser, och de används för många olika ändamål. De används främst som ett gjutmaterial, en trä fyllning, ett bindemedel, och för auto reparationer. De utmärkta vidhäftningsegenskaper och hållbarhet glasfiber harts gör dem ett mycket användbart konstruktionsmaterial. Dessa hartser kan användas för att limma ihop material med olika egenskaper. Här är fyra av de bästa användning av glasfiber harts.

Prefabricerade strukturer är vanligtvis gjorda med hjälp av glasfiber harts. Till exempel är akryl- och glasfiber hartser används för att tillverka prefabricerade duschkabiner. Vidare, andra byggmaterial och fixturer kommer ofta med en beläggning av glasfiber harts. Dessutom kan en hel del dekorativa material och strukturer såsom pelare och innertak också använda glasfiber hartser. Eftersom dessa hartser är både stark och väderbeständig, är de speciellt användas i konstruktionsmaterial avsedda för utsidan av en byggnad.

Små och medelstora flygplan och bärare använder en hel del komponenter tillverkade av glasfiber harts. Hartset är lätt och är därför utmärkt för användning i flygplan. De karossdelar av bilar, flygplan och båtar använder också glasfiber hartser. Men på senare tid, har det visat sig att hartset absorberar betydande vatten, och därför är det nu anses osäker för användning i båtar.

Glasfiber hartser kan även användas för att göra färger som används för att strukturer belägga stål för att minska deras benägenhet att korrodera.

Resväskor och förpackningsmaterial som har hårda sidor använder ofta glasfiber harts. Dessa hartser är gjutna och sedan förstärkt med tyg, läder, trä eller annat material som används i tillverkningen av förpackningsmaterial. Eftersom glasfiber hartset förblir klar i en filmform, kan den omvandlas till ark och används för att packa material också. Som ett resultat av de förbättringar i teknik i samband med värmeförsegling och vakuumförpackning, förpackningsmetoder som omfattar användning av glasfiber harts började användas för förpackning på en mycket större skala. Eftersom glasfiber harts är idealisk som förpackningsmaterial, är det nu också används för att tillverka bagage och tunga resväskor.

Eftersom hartset är lätt, slitstark och vattentät, används den för att göra starka och lätta möbler, särskilt möbler som kan användas utomhus. Hartset är idealiskt för att göra utemöbler som måste hållas i alla väder. Dessutom är också billiga möbler tillverkade av glasfiberplast. Hartset kan även användas i tvätt- och diskmaskiner för att binda utrustningen och hålla det vattentätt inifrån.

Bortsett från de ovan nämnda användningarna är glasfiber hartser också användas vid tillverkning av korrugerad plåt, gjutna och formade artiklar, syntetiska och gjutmarmor, lindningsmaskiner, korrosionsbeständig beläggning, väderbeständiga beläggningar, cisterner och dörrar och fönster.