3 vanligaste användningsområdena för silikonlim

konstnärliga strävanden

Konstruktion

akvarier

Silikonlim är extremt tålig och mycket flexibel, och som sådan, har ett antal olika användningsområden. Så om du någonsin varit nyfiken på de saker som silikonadhesiv används, läs vidare för att lära dig allt du behöver veta.

Silikonadhesiv används ofta i konstprojekt, särskilt de som involverar glas. Med hjälp av en tätningspistol, artister använder denna typ av lim för att ansluta akryl till glas. Dessutom är silikonadhesiv transparent och helt luktfri, vilket gör den perfekt bindemedlet för varje konstnär som arbetar med glas.

Grund av dess förmåga att utstå extrema temperaturer, är silikonlim används ofta i byggnadskonstruktion. För detta ändamål är silikonadhesiv som används som bindmedel för konstruktionsmaterial som måste utstå extrema temperaturer och väderförhållanden. Flesta andra typer av bindemedel skulle svikta under sådana förhållanden.

Silikonlim s ovannämnda insyn och bristande lukt har gjort det till ett populärt bindemedel för akvarier och akvarier. Eftersom det är vanligtvis bäst bindemedel för glas-on-glas strävanden spelar silikonlim en viktig roll i att hålla samman de olika bitar av glas som utgör akvarier och akvarier. Så om du äger ett akvarium, var det mer än sannolikt monteras med hjälp av silikonlim.