3 typer av gödselspridare

Rotary gödselspridare

Drop gödselspridare

Liquid gödselspridare

Det finns 3 grundläggande typer av gödselspridare: den roterande eller sändningen, droppen och vätskan eller sprayspridare. Beroende på dina spridnings behov, har var och en av dessa spridare typer dess fördelar.

TIPS: Vår expert trädgårds rådgivare, föreslår Susan Patterson, “Testa alltid din jord innan ett gödningsprogram Gödsla bara innan du förväntar dig en lätt och stadig regndusch..”

Den roterande spridaren används för spridning torra, jämnt stora gödselmedel såsom granulerade gödningsmedlet. Roterande spridare ger även täckning för jord och kan också användas för att reseed gräsmattor och sprida salt på vinterisen. Den roterande gödselspridare släpper gödsel på en skiva som kastar i en halvcirkel framför maskinen.

Storlek varierar från små handhållna spridare (för mindre trädgårdar) till större insticks längs modeller (för större varv). Handhållna modeller är idealiska för små områden och utrymmen i närheten av gångbanor och uteplatser eftersom de möjliggör en högre grad av noggrannhet. Användaren måste vända en handvev med en konstant hastighet för att säkerställa jämn täckning.

Push modeller är mest effektiva när täcker mer öppna ytor, eftersom de kan lägga gödsel i en båge upp till 3 fot runt tratten. Du måste gå i en stadig takt när man använder denna modell för att undvika gödsling ojämnt till olika områden.

TIPS: Susan tillägger: “Rengör spridare strukturen mellan användningarna.”

Nedgången Spridaren kan användas för granulat gödsel eller ojämna material som kompost eller kompost. Det kräver öppen plats för bästa resultat, eftersom det måste utarbetas i raka, överlappande linjer. På varje passage av en spridare droppe gödning, täcker du halvåret föregående pass. Detta åstadkommes vanligen genom att matcha upp en markör med hjulspåret från föregående passering.

Dessa gödselmedel fungerar genom att trycka gödsel ut genom en lucka i botten av magasinet till marken direkt under, därav namnet “drop” spridare. De 2 vanligaste storlekarna för drop gödselspridare är tryck-along modeller och pull-längs. Pull-along spridare fäster åkgräsklippare och strö gödselmedel som gräset klipps. Detta gör dem till ett idealiskt val för en enhetlig tillämpning av kompost och gräsklipp från en gräsklippare väska. Push modeller är effektiva i mindre områden där en åkgräsklippare är inte kunna göra ännu passerar.

Flytande gödselspridare fungerar genom att fästa en trädgårdsslang till en kapsel med en adapter munstycke. Behållaren innehåller torrt gödningsmedel som är utformad för att lösa snabbt. Gödselmedlet sprutas sedan ut änden av adaptern munstycket. Flytande spridare är bra för snabba, lätta gödsling jobb, men saknar precision och jämn applicering tillhandahålls av roterande eller drop spridare.

TIPS: Susan råd, “Gödsel te gödsel kan användas när som helst på året och är ofta allt en gräsmatta behöver för att trivas.”

Att välja den bästa gödselspridare för ditt projekt, bestämma vilken typ av gödselmedel du planerar att använda och hur stort område som du vill täcka. Fundera på om du kommer att arbeta runt gångbanor, uteplatser, trädgårdar eller andra hinder. Du kan behöva mer än en typ av spridare om du arbetar i ett varierat landskap eller om du planerar att använda mer än en typ av gödselmedel.