3 typer av dekorativa sten

River Rock

Vulkaniska eller Lava Rock

makadam

Använda dekorativa sten när landskaps ditt hem kan lägga djup och dimension som inte kan uppnås med många andra medier. Dekorativa sten kommer i en mängd olika färger, former och storlekar och kan vara ett kostnadseffektivt sätt att landskapet egendomen utan att bryta mot banken. Dekorativa sten är också Xeriscape vänliga, den behöver lite eller inget underhåll och det finns ingen vattning inblandade. Den kan användas för att förbättra buskage, rabatter och träd, iväg tonerna av på utsidan av hemmet, skapa gångbanor, och ett viktigt dränering till vattensjuka områden. Den använder sig av landskap sten är bara om obegränsade. De viktigaste faktorerna när du installerar dekorativa sten är att få rätt sten för området, och att se till att en god kvalitet underlag, eller ogräs barriär, används för att göra det i huvudsak underhållsfria. Här hittar du information om flera olika typer av sten som kan komma ifråga för din landskap design.

Flodstenar har rasat i vattendrag och ström sängar för att göra dem runda eller ovala och smidig. Detta är en bra sten att använda i ett område där människor kan gå barfota, eftersom det är förmodligen den jämnaste bergart. River Rock kommer i en mängd olika storlekar och färger, från vitt till rosa och blå grått, och en tum i diameter små stenblock. När de bosätta sig i, de tenderar att ligga platt och ger en relativt jämn, konsekvent yta.

Vulkanisk sten är sten som har bildats efter lava från en vulkan eller annan utbrott har inträffat. Lava rock är typiskt antingen röd eller svart, och kan användas för att kompensera buskage eller andra varvet fixturer och ger dramatisk kontrast till objekten runt omkring. Det är typiskt ganska skarp, och obekvämt att gå på barfota, så det rekommenderas inte för vägar eller runt pooler. Lava rock tenderar att vara dyrare än andra typer av sten, och så bör sannolikt betraktas som en kontrasterande eller förstärkande material i motsats till klammern.

Krossad sten kommer i en mängd olika storlekar och färger, liknande River Rock, men i stället för tumlas för att göra det smidigt, är det krossas vilket skapar ojämna, asymmetriska kanter till berget. Det i allmänhet inte sedimenterar till en plan yta, men skapar en yta som är oregelbunden och komplicerad. Från en design synpunkt, är det bäst i små doser, och det är också obehagligt att gå på barfota. Krossad sten används ofta för grus eller berg uppfarter. Den minsta storlek, som sträcker sig från dammpartiklar till mindre än hälften och tum skapar fylla för större stenar. Effekten av att täcka större stenar med mindre typ skapar en yta som är nästan helt plant och jämnt.