3 tips för efterbehandling fiberboard

1 – Målning och färgning

2 – Skärfiberboard

3 – Pulverlackering

Fiberboard finns överallt vi ser. Man kan hävda att fiberboard finns för att förebygga uppkomsten av avfall som den är gjord av skrot trä och nu görs från gamla telefonkataloger, papper och andra begagnade råvaror. Träfiberplatta finns i låg densitet, medelhög densitet och hög densitet versioner som alla har sina användningsområden i verkliga applikationer. Den vanligaste sorten av fiberboard är spånskivor som används främst för att skapa möbler. Det kan också användas för att skapa hyllor och instrumentpaneler. Träfiberplatta är inte den mest attraktiva träprodukten som människan känner till som gör avsluta det ett viktigt steg för att använda det, men det kan vara besvärligt. Artikeln nedan kommer att ge tips och tricks om hur man korrekt och säkert kan avsluta fiberboard.

I många fall kan du finna dig att hålla spånskivor utseende av fiberskivor men målning eller färgning av material. Om du planerar att bygga en utomhus struktur eller en snabb uppsättning hyllor sedan avsluta fiberplattan är inte så stor grej. Använd 120-grit sandpapper och slipa ytan av fiberboard. Använda en putstrasa för att avlägsna dammpartiklar som skapas genom slipning sedan helt enkelt färg eller bets ytan av spånskivor. Du kan använda ett eller flera skikt som du tycker passar.

Fiberplattor kan skäras, men detta kan vara en väldigt svår process. Fiberboard är gjord av bitar av trä, papper och andra material. Dessa partiklar eller fibrer av trä kombineras med kemikalier, lim och andra bindemedel och sedan pressas för att bilda fiberboard. När man tittar på ytan eller klippa styrelsen kommer du att märka hur det skiljer sig från annat virke.

Skärfiberboard kan lätt orsaka marker tas ur skogen. En del av den avslutande processen kan ha dig att klippa det och det är knepigt. När du dra dina skärlinjer (båda sidor i styrelsen) du kommer att placera två tum breda målare tejp över klipplinjen på av sidorna. Bandet måste ha en tum på vardera sidan av linjen. Du kommer att vända styrelsen över och sedan klippa det direkt genom bandet.

Detta är en avslutande teknik som är ganska ung trots skapas i slutet av 60-talet. Du oftast hört talas om metallen är pulverlackerad, men fiberboard kan också beläggas. Pulverlackering är en process för torr färg som appliceras på en yta och smältes för att bilda en slät yta. Den färdiga produkten är densamma som 2 lager vanlig färg.

Posten att vara pulverlackerad antingen sänks ner i en bädd av avgifter elektro fluidiserad pulver eller det sprutas på. Detta är en känslig process som ska användas på fiberboard och bör göras professionellt. Den släta ytan av fiberplattan gör denna process mindre än sannolikt att lyckas. Slipning hjälper till med målning och färgning, men fiberboard behöver en djupare yta repa för att ta pulverlack effektivt.