3 tecken på en dålig PCV-ventilen

1. Filter Förorening

2. Oljeläckor

3. försämrad prestanda

ämnen

En positivt vevhusventilerande ventil, mer allmänt känd som en PCV-ventilen, underlättar evakuering av gas från vevhuset hos en motor. Det är viktigt att detta stycke fungerar korrekt och effektivt, eftersom en dålig PCV-ventilen kan påverka den totala prestandan för din bil. En dålig ventil kommer sannolikt att visa indikatorer att det behöver bytas ut eller repareras. Du måste bara veta vad man ska leta efter.

En felaktig ventil kan orsaka tryckuppbyggnad i motorns vevhus, driver vattenånga genom ett filter som kallas en paus element. Detta filter används för att förhindra överdriven olja. När vattnet får blandas med gas, kan det lämna fyndigheter av olja och kolväten på luftfiltret, vilket resulterar i överdriven bränsleförbrukning.

En dålig ventil vanligtvis förknippas med överdriven konsumtion och oljeläckage. PCV-ventilen avlastar när den fungerar normalt, men när det misslyckas, kan trycket i vevhuset ökar, driver oljan ut genom packningar och tätningar.

Eftersom PCV ventilerna spelar en viktig roll i fordonet, kan en felaktig ventil påverka det totala resultatet av bilen. En dålig PCV-ventilen som inte stänga ordentligt kan tillåta ingången av syre in i förbränningskammaren, vilket resulterar i utspädning av bränsle och luft, vilket gör att tryckuppbyggnad i avgaserna. Detta kan leda till att motorns prestanda att lida, eller det kan även leda till att motorn stannar ut.