3 sekretessalternativ du inte har råd att inte ha

Sandy är en gör-det-självare från vägen tillbaka. När bilar var enklare, brukade hon göra sina egna reparationer. Nu är hon fortfarande i att göra allt själv, men väljer att ta bilen in för en oljebyte. Hon skulle hellre att skriva eller vedeldning än att byta olja på hennes bil.

Som världens befolkning växer, förlorar vi lite mer av vår integritet varje dag. Oavsett om du bor i en stad eller landsbygd, alltid verkar det vara en bil som kör genom eller en snokande granne. Här är några av de saker du kan göra för att ha en privat trädgård reträtt som inte kostar en hel del.

naturliga Privacy

Träd, buskar och även höga växter kan ge dig sken av privatlivet. Träd som är yvig och fullt, såsom vintergröna träd, ge den mest täckning. En sådan variation är Blue Spruce, som förblir fullt från början hela vägen till marken. Förutom att hålla ut nyfikna ögon, kan de också skydda din gård från stormiga vindar. Men de tar ett tag att växa och behöver gott om utrymme eftersom deras botten grenar kan växa upp till 20 fot i diameter.

Ett snabbväxande vintergröna som kan trimmas till vilken form du vill – eller vänster för att växa på egen hand – är den amerikanska Arborvitae. Denna vintergröna kan växa upp till 18 inches per år, vilket gör det ett bra val om du vill ha naturlig avskildhet, men kan inte vänta en generation för att utvecklas. Deras slutlängd är cirka 7 eller 8 fot lång. För att göra en snabb häck, plantera dem 2-3 fot isär. Om du köper en högre växt till att börja med, i en eller två somrar din trädgård kan vara en privat oas.

En ännu snabbare växande integritet anläggningen är prydnadsgräs. Den Calamgrostis är en fjäderlätt vass som växer i zonerna 5-8 och kan nå 48 till 60 inches tall i början av sommaren. Som en perenn som inte kommer att sprida sig genom frö, kommer den att stanna där du vill att det ska stanna. På vintern de har en vacker gyllene nyans som vete. När du ser ny tillväxt på våren, klippa gamla tillväxt ned. På detta sätt vassen dansa med den minsta vind, som är mycket avkopplande att titta på.

Stängsel i din integritet

Även att gå den naturliga vägen är attraktiv, staket paneler har sin plats och är mycket snabbare än att vänta för växter att växa.

Om du inte vill klippa bort hela din gård och känna inramad, bara sätta upp en eller två paneler på varje sida av din trädgård. Du kommer omedelbart att ha en plats att sitta och njuta av ditt morgonkaffe, eller att ha gäster över för en grill och fortfarande har en känsla av avskildhet från dina grannar.

Staket paneler brukar komma i sex fot bredder upp till 8 fot lång. För att tillfredsställa din konstnärliga önskan, det finns flera utföranden tillgängliga inklusive hundöron, shadowbox och Stockade sorter. Träpaneler börjar runt $ 40 varje. Glöm inte att du också kommer att behöva stolpar, skruvar eller vagnsbultar och cementblandning, som kommer att lägga till kostnaden.

Förutom trä staket paneler finns också vinyl staket paneler som börjar runt $ 80 per panel. Kompositpaneler börjar runt $ 140 per panel. Ett annat alternativ är kedjelänk fäktning. En 6-fot hög med 50 fot lång rulle kedjelänk börjar runt $ 220 per rulle.

Om du vill ha en mer attraktiv panel med ett streck av naturen sammanflätade, få en gallerpanel och växa en perenn vinstockar på det för det bästa av två världar.

Aste Privacy

Ett mycket snabbt sätt att få integritet är med en duk lusthus. De finns i en mängd olika former och storlekar och kan sättas upp på en eftermiddag – de är i princip som en högstämd tält som kan stanna uppe hela sommaren, förutsatt att det finns inga stormar. Vissa har infällbara skärmar, medan andra har helt slutna sidor som kan skydda dig från vind, regn, höga temperaturer och buggar. De kan faktiskt lägga till lite charm till din bakgård utrymme.

Om du inte vill gå befara gazeebo vägen, vad sägs om att använda presenningar eller skugga trasa för en snabb och billigt sätt att ge avskildhet? Bara köra en linje från ditt hus till ett inlägg eller annan hög fast struktur och hänga presenningar eller skugga tyg med duschdraperi galgar. Denna metod ger integritet när du vill ha det, men kan också öppnas upp när du inte vill det. Tarps startar cirka fem dollar för en 9×12 bit och skugga trasa runt $ 65 för en 8×12 fot sektion. Duschdraperi krokar varierar i pris med hur dekorativa du vill ha dem. Om du bor i ett blåsigt område, kom ihåg att du kanske måste förankra botten också.

Önskan för privatlivet är i vår natur. Alla behöver en plats att dra sig tillbaka eller omgruppera och njuta av utomhus. Bygg din ensamhet idag.