3 sätt att rensa tilltäppta avlopp naturligt

Naturlig Drain Cleaner

Med hjälp av en kolv

Med användning av en Drain Snake

Medan igensatta avlopp verkar ha några problem som förekommer naturligt, ta bort dem naturligtvis kan vara knepigt. Det verkar som om de flesta avloppsrengöringsmedel innebära användning av giftiga kemikalier. Även om du är försiktig om hur du lagrar en vanlig drain renare, och se till att hålla den borta från barn och husdjur, kommer de fortfarande att släppa potentiellt farliga ångor när du äntligen använda dem. Med tanke på att du inte alltid kan få tillgång till tillräcklig ventilation när du arbetar på ditt avlopp, kan detta vara en allvarlig nackdel.

Lyckligtvis finns det gott om enklare sätt att rengöra ett avlopp som innebär några som helst farliga kemikalier.

Du kan göra din egen avloppsrensnings av hushållsartiklar. Dessa artiklar är icke-giftig, så du behöver inte oroa dig för att lagra eller använda dem.

Först, häll 3/4 kopp bakpulver ner ditt avlopp. Därefter till halv kopp ättika. Mätningarna behöver inte vara exakt. Vänta 30 minuter för bakpulver och ättika att utföra sitt arbete. När de är helt klar, häll varmt vatten ned ditt avlopp. Detta bör tvätta bort allt som är kvar av ditt avlopp täppa.

Om ditt avlopp renare inte fungerar, bör du försöka att använda en kolv för att avlägsna täppa från avloppet. Medan en kolv är knappast en ersättning för en hårdare lösning, har den fördelen att kräva några farliga kemikalier.

Om du använder kolven på diskbänken eller badkar, fylla upp delvis med vatten. Detta sätter press på täppa och kommer att göra det uppenbart om och när det går sönder. När du har gjort det, kan du börja. Placera kolven över avloppet, trycka ned för att täta affärs slutet mot det, och tryck ner ordentligt. Upprepa denna process. Ibland kontrollera om täppa bryts genom att lyfta kolven och låta vattnet rinna ut, om det är möjligt att.

Kolvar, tyvärr, kommer att lämna bitar bakom oavsett täpper ditt avlopp, eventuellt låta andra klibbiga material för att bygga upp på samma plats igen. Om du har återkommande problem med ditt avlopp och kan inte lösa dem med en kolv, måste du prova en annan metod.

En dränerings orm är det mest kraftfulla sättet att rensa ett avlopp, och ovanpå detta, kräver inga kemikalier som helst.

Du kan rensa din avlopp med en dränerings orm genom att placera rensning änden i avloppet och håller i handtaget noggrant. Vrid dränerings ormens vev att förlänga dränerings ormen ner din pipa. Fortsätt att förlänga dränerings ormen tills veven blir det minsta svårt att vända, och sedan sluta omedelbart. Om detta händer, har du antagligen slagit täppa. Veva bakåt tills ormen är helt skild från ditt avlopp, och sedan ta bort den helt. Du bör se bitar av täppa på slutet. Rengör dem, och sedan upprepa hela processen. Du vet att du är klar när vatten kan gå ner ditt avlopp.