3 olika typer av kantverk blad

Vad är kantskäraren blad av?

1. plan rektangulär Blades

Andra användningsområden för knivarna

2. Platta Blades med kammar-skurna ändarna

Andra användningsområden för Scoop kuren plan Blades

3. Stjärnformade Blades

Andra användningsområden för stjärnformad Blades

Behålla din kantverk Blades

Några speciella sorter av kantblad finns för gräsmatta edgers, för att möta olika ändamål. Läs mer nedan om de 3 huvudtyper av kantblad som du kan använda i din gräsmatta kantverk.

Kantskäraren blad är tillverkade av kolstål som är härdat och svärtade för att motstå korrosion. De bör borstas för att rengöra dem efter varje användning, och tvättas med en makt bricka några gånger per säsong.

Dessa blad med en vass egg på motsatta hörn, är den enklaste att använda. De fungerar bra när kant en gräsmatta som är i jämnhöjd och nivå med en krok uppfart. Men det är bäst att använda dessa på en gasdriven eller elektriskt kant, eftersom det kan vara svårt att rotera dem manuellt genom tjock jord.

Använd bladhöjd justeringsfunktionen på din gräsmatta kant att höja eller sänka bladet att skära olika typer av gräs eller korn längs kanten på din gräsmatta. Denna justering gör det också lättare att trimma genom fin, smal blad gräs eller tjocka, bredbladig grässorter.

Dessa blad är mycket lämplig för kant en gräsmatta bredvid en rabatt som kan ha kompost eller annan mark täcker. De scooped ändarna av bladet gräver genom marktäcket, vilket gör en ren och väldefinierad kant mellan gräset och rabatten. De är mest användbara för att hålla ditt gräs ur rabatten så att den inte kommer att sprida sig in i kompost.

Om din uppfart är belagd med tegel eller gatstenar, och ogräs eller gräs har börjat gro mellan dem, använda kantskäraren på sin lägsta hastighet mellan gatstenar att gräva ut gräset. Fyll utrymmen du har grävt med en kisel asfaltläggare fyllning avskräcka framtida ogräs eller gräs tillväxt mellan dina gatstenar.

Dessa kantskäraren blad är idealiska för kant gräsmattor som ligger intill en stödmur eller annan fast barriär. Stjärnformade kantskäraren blad kan ha upp till 8 poäng. De är också till hjälp för att hålla häckar och buskar under kontroll nära asfalterade eller flagstoned ytor. Du kan också justera skärvinkeln på kant att gräva en dräneringskanal runt upphöjda rabatten med en stjärnformad blad.

En annan användning för kantskäraren med den stjärnformade blad är som en gräsmatta luftare. Du kan köra runt hela din gräsmatta på våren för att göra lufthål före spridning färskt gräs utsäde eller gödning på gräsmattan. Ställ bladhöjd att grunda eller djupa hål i din gräsmatta beroende på djupet du vill använda för utsäde groning eller penetration gödningsmedel.

Rensa bort dina kant blad försiktigt med en makt bricka och torka bladen torka med ett sämskskinn torktrasa. Coat bladen med en lätt olja med några användningsområden. Har bladen professionellt slipade eller ersätta dem var 3 år. Ta bort kantbladen när lagra kant för vintern.