3 olika typer av insekticider förklaras

1. Systemisk

2. Kontakta

3. Ingested

Det finns 3 olika typer av insekticider som innehåller insektsgifter, kontakt insekticider och intagna insekticider. Alla är antingen naturlig (organisk), konstgjorda (syntetiska) formler eller preparat som används för att kontrollera eller döda oönskade insekter. Även insekticider har utbredd användning i applikationer jordbruks har naturliga (organiska) formler använts i hem i århundraden. Den 20-talet infördes många konstgjorda (syntetiska) formler som har använts för att kontrollera skadedjur i bostäder och arbetsplatser inställningar.

Det vanligaste användningsområdet för systemiska insekticider är genom jord översköljning. Insekticiden införes i marken där det absorberas av växtrötter. Den rör sig sedan upp genom anläggningen för att yttre områden (blad, kvistar, frukt, filialer), där den lägger på plantan ytarea och är giftig för alla insekter som kommer tugga på växten.

Kontakta insekts agera som “kulor” som syftar till ett mål och kan bara döda insekter som drabbas av dess tillämpning. Gemensamt hushåll insekter spray fungerar ungefär som en kontakt insektsmedel. Eftersom denna typ måste direkt slå insekten, är det ineffektivt som en förebyggande insektsmedel.

Många andra vanliga hushåll skadedjursbekämpning ämnen intas insekticider som är placerade i hemmet där insekter äter giftet. Typiska råtta och mört gifter intas insekticider som är tillgängliga överallt från stormarknader till närbutiker.