3 mest populära typer av energieffektiva byta fönster

betyg

Vinyl

Trä

Aluminium

Energieffektiva byta fönster har blivit big business. Fler och fler människor har ersatt sina gamla fönster (montering, som det kallas) med fönster som kommer att stoppa värme från att fly, vilket sänker sina energikostnader och eliminera en hel del utanför buller. Det finns flera olika typer av energieffektiva byta fönster på marknaden idag, och var och en har sina egna fördelar och nackdelar.

Inte alla energieffektiva byta fönster är skapade lika. Du bör leta efter de som uppfyller de effektivitetskrav för både regeringens Energy rating systemet och att den nationella Fenestration Rating Council, en ideell, fönsterindustrigrupp.

Vinyl har gått andra material för att bli ramen för valet för energieffektiva byta fönster. Detta är till stor del på grund av dess enkel installation och hållbarhet. Till skillnad från andra ramar, kommer det inte förvränga eller böjas, och det behöver inte skall målas. Allt som krävs är en årlig rengöring med tvål och vatten.

Kostnaden för vinylenergieffektiva fönster är också låg, vilket innebär att de är ganska överkomligt för de flesta människor, och olika statliga planer erbjuda krediter som gör dem ännu billigare. Eftersom vinyl är en mycket stabilt material, fönstren tätningarna på vinyl fönster tenderar att stanna intakt under många år innan de måste bytas ut.

Det finns ingen tvekan om att trä byta fönster är de mest lyxiga alternativ. Det innebär också att de tenderar att vara den dyraste. Det innebär att man byter flera fönster på en gång kunde bryta banken. Trots kostnaden, är trä inte alltid ett bra material. Även om det ger estetiska fördelar, det är benägna att skevhet och kan ruttna.

Trä behöver vara ordentligt tätade eller målade och kontrolleras regelbundet, vilket innebär att ersätta tätningsmedel eller måla med några års mellanrum. När det gäller underhåll, det är mycket mer krävande än vinyl. De potentiella problemen med trä, vilket även kan omfatta delning, gör det en total mindre önskvärt material för energieffektiva byta fönster än vinyl.

Aluminiumfönster har kommit en lång, lång väg sedan de första dagarna av 1960-talet och 1970-talet. Dessa windows var mycket grundläggande och inte särskilt effektivt. Moderna aluminiumfönster ser och agerar mycket bättre. De ramar är inte längre ren metall, men vanligtvis beläggas med ett material som vinyl. Konstruktionen är mycket kraftigare, lämnar dem mindre benägna att böja och skevhet, så länge de har installerats på rätt sätt.

Mer än något, energieffektiva fönster av aluminium lider av deras tidigare rykte. Dessa dagar, de är nästan lika bra som vinyl, men lite dyrare, och de kräver mindre underhåll än trä. Liksom vinyl, de har en mycket hög termisk verkningsgrad, vilket gör dem en god investering på lång sikt.

Med alla typer av energieffektiva byta fönster, bör du leta efter produkter som gjorts av en ansedd tillverkare. Dessa kommer att vara under garanti i händelse av ett problem eller fel.