3 mansardtak design tips

Konkav

Konvex

Rakt

Mansardtaket skapades av François Mansart, en berömd 17th century arkitekt, som var ute efter att lägga till extra rum till toppen av ett hus. Han var framgångsrik i att skapa en dual-sadeltak som skulle tillåta för en hel våning av levande utrymmet över taklisten linjen av ett hem eller annan byggnad, utan att faktiskt att man till den tekniska antalet nivåer i strukturen. En mansardtak är oftast billigare att bygga än någon annan tak stil eftersom inte behövs inramning. Den distinkta brutna tak har två backar på varje av de fyra sidorna av taklinjen. Takkupor ses vanligen på de lägsta sluttningar, som är brantare än de högre sluttningar. De flesta brutna tak görs med bältros eller skiffer. Det finns tre specifika mansardtak designer, förklaras nedan med tips för varje stil.

En konkav stil mansardtak kommer kurva i, eller ibland facklas. Vissa av dessa tak kommer att ha en brant vinkel på botten lutning. Den konkava mansardtak var mycket populär i 19th century, särskilt den andra hälften, och kan ses på stora byggnader och herrgårdar. Eftersom toppen av en mansardtak är platt, kan tung snö ackumulering orsaka sprickor, som kommer att läcka, och massor av regn kan orsaka vatten att samla och urholka taket. Det bästa för en husägare med en konkav mansardtak att göra är att kontrollera taket ordentligt skada minst en gång per år. Reparera eventuella skador omedelbart så att det inte blir värre och orsaka mer kostsamma skador.

Den konvexa stil mansardtak beskriver den utåtriktade kurvan på den nedre sluttningen. Konvexa brutna tak kan vara formad som bokstaven S, eller kan ha en klockform. Båda dessa former och konvexa brutna tak av alla slag, ge mer inre takyta utan att behöva lägga till ytterligare en nivå till byggnaden. Brutna tak med konvex formning är normalt återfinns på tingshus med fina torn. Om ditt hem har en konvex mansardtak, ta bort alla trädgrenar som kommer inom 5 fot omkretsen av huset, och alla grenar som hänger över taket. Detta sätt kommer inga trädgrenar falla på det platta taket. Om man gör det, kan det sitta där ett tag tills du kan ta bort det, och det kan orsaka skador på taket.

En rak mansardtak har en liten lutning på den övre panelen som inte är vanligtvis synlig på marknivå. Dessa tak är utformade för att presentera takkupor i långsammare lutning, som ibland kan vara nästan lodräta. Dessa takkupor ger ventilation, ljus och extra innerutrymmen. En nackdel med att ha en rak mansardtak är att vikten av snö kan orsaka sprickor, som kommer att skapa läckor från takets yta. Vid reparation en gammal tak, försöka få den ursprungliga pjäs till butiken med dig. Ibland objekt är inte längre görs, så att du kommer att vilja att kunna matcha det befintliga produkter för att få det närmaste som möjligt.