3 landskaps alternativ för berg uppfarter

makadam

Volcanic Rock

River Rock

Det finns ett antal material och metoder för att skapa en utfart, men att skapa en sten uppfart är en av de snabbaste och mest prisvärda alternativ för alla. Rock kommer i en mängd olika texturer och färger och ger en mängd alternativ att välja mellan. En rock uppfart kan vara vacker, och kostar mycket mindre än en betong eller asfalt uppfart. När man överväger detta alternativ, tänk på att beredningen av det område där enheten kommer att vara kritisk. Området måste ha matjorden bort och packas. Du kanske också vill överväga att skapa diken på vardera sidan av uppfart för att underlätta dränering. Rock säljs i kubikmeter, vilket är tre fot lång och tre fot bred och tre fot lång. En kubikyard lika tjugosju kubikfot. Du kommer att vilja djupet av berget för att vara åtminstone sex inches, och kanske mer beroende på din situation. Om området av uppfart är lättillgängligt, de flesta företag leverera berget av dumper, och de kan oftast göra det mesta spridning av berget som de dumpa det, vilket sparar en hel del hårt arbete. Här hittar du tre alternativ att överväga för en berg uppfart.

Bergkross ger en mycket tilltalande alternativ eftersom det komprimerar mycket bra, lämnar ytan slät och lätt att köra på. Bergkross är vanligen grå, och finns i två storlekar, 3/4 minus, och 1/4 till 3/4. Vad detta betyder är att 3/4 minus är bitar av sten som är mindre än tre fjärdedelar av en tum, så små som damm. Denna storlek ger de komponenter som kommer att se till att gruset lägger sig, och de mindre partiklarna fylla i luckor som orsakas av större stenar, ytterligare säkerställa att packnings är så bra som möjligt. 1/4 till 3/4 storlek kommer att lägga ett extra lager som fortfarande ger ett lager nivå, samtidigt som de ger god dränering.

Annars kallas aska rock, kan vulkanisk sten enheter vara vacker, och erbjuder liknande packning som krossat berg, eftersom det kommer i liknande storlek. Det ger utmärkt dränering. Det kommer vanligtvis i rött eller svart, kan vara svårt att hitta och är inte tillgänglig i alla områden. Den övergripande ytstruktur är oftast lite grövre att köra på än bergkross, men inte signifikant så. Denna sten kan vara mycket vassa dock, och är inte bekväma alls att gå på barfota.

River Rock är vacker, och kommer i en mycket mer variation av färger och storlekar än krossad eller vulkanisk sten. Dessutom är River Rock vanligtvis väsentligt större än krossad eller aska rock, och därför inte lösa och kompakt så snyggt som de andra två. River Rock är mycket lättare på nakna fötter än de andra två alternativen, men säkerligen ger en bumpier tur i uppfart applikationer. Om det är särskilt stora stenar kan vara direkt obehagligt, så se till att storleken på River Rock du använder är lämpligt.