3 hemlagad bivax produkter för att prova

Hemlagad bivaxljus

Hemlagade Bivax Hårprodukter

Hemlagad Bivax Tvål

Bivax är talg-liknande ämne som utsöndras av honungsbin och används för att bygga honeycomb. Vidare är det också vara en av naturens mest perfekta produkter. Bivax har varit uppskattad ända sedan de gamla egyptierna och har använts i alla typer av produkter: från ljus till hår vax och kropp tvål till hudkräm. Dessutom gör bivax ett utmärkt material för att göra många typer av dina egna hemgjorda produkter.

En av de vanligaste och mest populära hemgjorda produkter gjorda av bivax är ljus. 100 procent ren bivax ljusen brinner långsammare och mycket renare än vad paraffin ljus som ofta innehåller farliga tillsatser och kemikalier. Bivaxljus inte producera svart sot som gör de flesta typer av paraffinljus och även fungera som en luftrenare. Faktum är att många människor hävdar att 100 procent ren bivax, vid förbränning, släpper negativa joner i luften som förbättrar kvaliteten och andningsförmågan hos luften. Det sägs också att bivax ljus kan lindra allergier och hösnuva. Ingen annan naturlig substans är kända för att producera negativa joner vid förbränning.

Rent och naturligt bivax har använts som en hårgelé och balsam i århundraden. I själva verket är det ofta läggs till många dyra hårvatten, salvor, balsam, krämer och hår salvor. De naturliga fysikaliska egenskaperna hos bivax gör den idealisk för att ge människohår en frisk lyster, tjockare volym och en mycket mer hälsosam utseende.

Bivax innehåller viktiga föreningar såsom kolväten, estrar och 3-hydroxyline samt en fri radikal alkoholer och syror som hjälper till att ge näring åt en persons hår och stimulerar tillväxt och en frisk lyster. I själva verket är det inte ovanligt att vissa människor att tillämpa ren bivax till håret och låt det sitta i 30 minuter eller en timme före tvätt ut. Detta mycket enkla konditionering metod för hårvårdsprodukter sägs hjälpa en att ge en persons hår en hög glans och friska volym samt göra håret starkare och mer motståndskraftig mot brott.

En annan mycket populär hemlagad bivax produkt är kropp tvål. Eftersom det är för människohår, är bivax också mycket bra för en persons hud. Dessutom har bivax varit en värdefull ingrediens i kropps tvålar kvalitet i hundratals år och är väl känt för sina kemikaliefria rengöring och återfuktande egenskaper. Faktum är att många människor hävdar att bivax är lika effektivt som E-vitamin för att främja hudens celltillväxt och förnyelse och hjälpa till att lindra missfärgning av ärrbildning eller skadad vävnad.

Det finns bokstavligen hundratals vanliga hemgjorda produkter som utnyttjar de naturliga fördelarna med bivax. Dessutom finns det många utmärkta böcker, publikationer och webbplatser som lär dig hur man gör kvalitet bivax produkter själv. Bivax är en förnyelsebar källa och inte orsakar skada eller förorening för vår miljö vägen petroleumbaserade produkter gör.