3 gemensam oljetrycksmätaren problem

1. oljetrycksmätare fungerar inte

2. Oljetryckmätaren för lågt

3. Oljetryckmätaren för högt

Har du märkt att din oljetrycksmätaren inte fungerar? Ofta sensor oljetrycket och oljetrycksmätaren är de första saker att bryta. Även en trasig oljetrycksmätaren är inte ett hot mot din bil, är det alltför viktigt verktyg för dig att förlora. Det varnar dig när det finns ett verkligt problem som händer i din motor. Det är din indikator när motorn är ont om olja eller när den är överhettad, och om dessa problem går oadresserade, kan det betyda motorhaveri och rejäl reparationskostnader. Det är därför det är viktigt att förstå när oljetrycksmätaren är felaktig.

Du kommer att märka din mätare inte fungerar alls när det stannar botten om motorn är avstängd, i viloläge eller köra. Försök att trampa på gasen för att rev upp motorn. Om oljetrycksmätaren fortfarande inte ändrar sin behandling, är din mätare fast. Det är bäst att ersätta den så snart som möjligt eftersom du inte kommer att ha någon aning om bilen redan är låg olje överhettning.

När motorn är i viloläge eller när du bara har börjat din bil, kommer oljetrycksmätaren har en låg läsning. När motorn börjar gå och värma upp eller när du redan cruising på motorvägen, bör din mätare läsning öka. Om det stannar på en låg läsning, då vet du din oljetrycksmätaren är bruten.

En annan vanlig oljetrycksmätare problem är en läsning som är för hög när motorn är i viloläge eller när den är avstängd. Mätaren ska aldrig läst mycket hög när du inte ska köra eftersom motorn bör vara ganska kallt på grund av inaktivitet. Om du parkera eller tomgång bilen efter körning och din manometer avläsningen inte återgå till ett lägre antal, är mätaren defekt.

Det finns många anledningar till varför en oljetrycksmätare kan brytas. Byte av mätaren själv bör vara det första att prova, men om dina frågor fortsätta även efter en ny har installerats, kontrollera om andra problem. Se till att ledningarna i instrumentpanelen är inte kortslutna eller felaktig, och överväga att ta bilen till en mekaniker för att få din oljetryck sändande enheten kontrolleras eller bytas ut. Eller, om du är en ivrig DIYer, du kan även göra det själv.