3 fiskemulsion näringsfrisättningshastighets fakta

1 -Det bränner potential kraftigt minimeras, om de används på rätt sätt.

2 – Kväve ingår i fisk emulsions släpper långsammare än andra gödselmedel.

3 – Näringsämnena tenderar att stanna i jorden och på bladen.

Fisk emulsion är användbar i utfodring perenner och grönsaker. Det används ofta i växthusväxter, och ibland förekommer i vissa bekämpningsmetoder. Om du funderar på att använda fisk emulsion, här är några fakta om frisättningshastigheten som du bör känna till.

Medan vissa källor lista näringsämne bränna potential fisk emulsion som medelhögt, har forskningen visat att om det späds korrekt, i enlighet med anvisningarna som anges på flaskan eller recept, bör det inte finnas någon närings bränna helst. Detta gör att fisken emulsionen inte bara ett hälsosamt val för din trädgård, växt, eller gård, men också en effektiv kompostering tillägg för att lägga till din jord. Bristen på bränn är ett bevis på en långsam närings release, som kan vara till nytta för växter som behöver ständig näring.

En stor perk till att använda fisk emulsion är mängden kväve som finns i det naturligt. Frisläppandet av kvävet är också långsam. Genom jämförelse med en generisk kvävegödsel, fisk emulsioner innehåller andra näringsämnen för att stödja kvävet och bromsa dess utsläpp i marken.

De vanligaste användningsområdena för en fisk emulsion är antingen kompostera det, skapa en “te” genom att späda den med vatten, eller genom direkt bladmatning på en svagare koncentration. Men med korrekt tillämpning varje månad eller efter behov, näringsämnen kommer att stanna i jorden och dras in i anläggningen längre. Du vill inte att befrukta alltför mycket, vilket skulle orsaka för mycket av en viss näringsämne att förgifta anläggningen. Om den används på rätt sätt, kommer markens vårdande egenskaper inte minska med tiden eller från regn avrinning som skulle ske med oregelbundna befruktning eller under befruktning.