3 elsladd problem

Bruten Ground Prong

Sprucken eller sliten elsladd

Linor Underneath mattor eller matta

En skadad elsladd kan vara en källa till alla typer av problem med elektriska apparater, apparater och utrustning. Problem med elektriska sladdar kan resultera i kortslutning som kommer vända en switch i din huvudbrytare rutan orsaka dina elektriska apparater att inte fungera korrekt eller kan även orsaka en farlig elektrisk eld. De flesta elsladd relaterade problem kan undvikas om du vet vad du ska leta efter. Därför kommer den här artikeln ta itu med gemensamma problem med sladdar hur man undviker problemen och också hur man rätta till dem när de uppstår.

Vissa hem endast är utrustade med uttag som har två stift kärl. Detta utgör ett problem för ägare av elektriska apparater som använder tunga elektriska sladdar som inkluderar en tredje stiftet för marken. Även om det inte är mycket klokt, många människor väljer att bryta av det tredje stiftet på sladdar och använda dem ändå i en två stift utlopp. Även om det är sant att många apparater, anordningar och elektrisk utrustning kommer att fungera utan markkontakten, är det också sant att de är mycket mer mottagliga för svalla skadade eller andra problem.

Tillverkare av utrustning som använder 3-stift sladdar väljer denna typ av sladd för en mycket bra anledning: att skydda utrustningen. Till exempel, om du ansluter billig dator eller audio / visuell utrustning i en två stift utlopp, har utrustningen väsentligen ingen skyddsjord. Så, om uttaget upplever en plötslig spik eller uppsving för el, det finns en god chans att utrustningen kan skadas. Detsamma gäller med tre stift överspänningsskydd. Om du bryta den runda tredje stiftet och anslut sedan överspänningsskydd i en två stift utlopp, har du i huvudsak inaktiverat överspänningsskydd förmåga att skydda din utrustning. Överspänningsskydd använder marken för att ta en träff eller uppsving i el från ditt värdefulla utrustning.

En av de vanligaste problemen med elektriska sladdar är att för sprickbildning eller nötning. Med tiden, när elektriska anordningar flyttas runt, elsladden ofta fastnar i mellan möbler, bakom bord eller skrivbord eller andra områden där det dras och drog på, och detta kan leda till sprickor i sladden. Detta kommer ofta att leda till att utrustningen inte kunna ta emot ström. Men i vissa fall kan en sliten elsladd orsaka en elektrisk brand. Om du har en elektrisk anordning eller utrustning som har en sprucken eller sliten elsladd, bör du inte försöka att skarva kabeln tillbaka tillsammans. Snarare bör du ta bort den skadade sladden helt och installera en ny vid källan inne i utrustningen.

En av de största orsakerna till elektriska bränder är en elektrisk sladd eller förlängningssladd som körs under en matta eller en bit av mattan. När du placerar en elektrisk sladd under en matta, är det föremål för friktion och ökad värme när människor går över sladden. Med tiden kan sladden lätt skadas och båge eller gnista under mycket brandfarlig matta material. I stället för att placera en elektrisk sladd under en matta, besök din lokala hem förbättring butik och köpa en bit golvgjutning som är speciellt framtagen för att skydda elektriska sladdar och förlängningssladdar.