3 bästa sätten att svetsa aluminium

Rengöring av Aluminium

Använd en kylfläns

Värm Aluminium före svetsning

Även om denna artikel kommer att ge 3 säkra sätt att svetsa aluminium, bör det noteras att svetsning av aluminium är inte lätt, särskilt för någon som inte gör det för en levande. Aluminium är ett svårt material att svetsa på grund av det faktum att det är så formbara och som ett resultat svetsning kommer att få den att böja, varp, eller för svetsen helt enkelt inte att hålla. Det är bäst när de konfronteras med ett projekt som kräver att du att svetsa aluminium för att öva innan den slutliga svetsen.

De 3 bästa sätten att försöka att svetsa aluminium är säkert att rengöra ytan av aluminium, använder en kylfläns process vid svetsning och förvärmning av aluminium. Var och en av dessa metoder bör arbeta för att göra svetsen av din aluminium enklare och säkrare. En påminnelse om att innan du försöker någon svets av aluminium, alltid bära skyddsglasögon och skyddskläder.

Innan du börjar processen med svetsning av aluminium, använda en elektrisk renare att helt rengöra området där svetsen kommer att tillämpas. Det är mycket svårare att få en svetssöm för att hålla vid svetsning en smutsig stycke material än det är att rengöra stycket fullständigt och grundligt innan svetsen. Rengöring av aluminium kommer att göra det lättare att arbeta med och ge dig en bättre svets yta på sig att utföra svetsen.

En kylflänsen är en process genom vilken du klämma eller säkra bitar av aluminium svetsas till en bifogad fil, gjord av metall eller koppar. Kylflänsen hjälper till att hålla aluminium från skevhet på grund av den stora värmeledningsförmåga att aluminium upplever. Kylflänsen drar bort värmen från aluminium bitar, vilket gör att värmen kan tillämpas enhetligt och jämnt och ser till att svetsen appliceras på bästa möjliga sätt. Om du inte använder en kylfläns, hittar du på nolltid aluminiumstycket antingen böjning eller shriveling och blir oanvändbara på grund av den intensiva värmeöverföring.

Förvärmning av aluminium, särskilt den del av svetsen, kommer att hjälpa dig svetsa verkar säkert och framgångsrikt. Genom att förvärma aluminium före svetsning, kommer du att finna att det tar mindre tid för svetsfogen att komma samman. Ju mindre tid att sömmen är föremål för att svetsas innebär mindre värme som du behöver för att utföra svetsen. Förvärmning kan åstadkommas genom att placera det i en ugn eller brännugn för att värma upp till 300 till 400 grader eller med hjälp av en acetylenbrännare tillföra värme direkt till svetsområdet. Om du använder en fackla, använd en borst rörelse så att området inte singe eller började tänja på grund av värmeöverföringen. När förvärmningen har ingått bör du kunna tillämpa lodet omedelbart.