3 bästa användningsområden för lim

Reparation lösa PVC rördelar och anslutningar

Installera nya VVS Rör i ditt hem

Reparera små hårfina sprickor i PVC Pipe

Lösningsmedel cement kan användas i en mängd olika sätt vid arbete på VVS dig hem. Du kan använda lim när man arbetar med PVC VVS rör i ditt hem för att installera nya fixtur anslutningar, nya rör eller till och med reparera vissa typer av VVS rör skador. Lösningsmedelscement är inte lämplig för användning tillsammans med järn eller koppar vattenledningsnät, men det kan göra arbetet med ABS eller PVC-plast vattenledning mycket lättare. Här är några idéer om hur man effektivt använda lim.

Om du har en stuprör placerad under ett kök, badrum eller tvättho som har arbetat sig lös och stuprör är gjord av PVC-plast, kan du enkelt använda lim för att åtgärda problemet. En av anledningarna till att lim inte korrekt ansluta sig till PVC-rör eller rördelar är avsaknaden av en bra PVC primer.

Så innan du använder lim för att fixera lösa stuprör anslutning, plocka upp en burk med PVC primer. PVC primer är lila i färg och levereras med en målarkludd som gör det lätt att applicera. När du har installerat primern, helt enkelt tillämpa lim på samma sätt. Låt limmet torka, och du bör inte ha några större problem med lösa anslutningar under dina handfat.

Om du behöver installera nya VVS-rör i ditt hem, är mycket lättare att arbeta med än gamla järnrör eller ens koppar vattenledning PVC-rör. Lösningsmedel cement kan du enkelt göra lufttäta kopplingar mellan PVC-rör och fixtur anslutningsbeslag. Precis som du skulle använda PVC primer och lim för att reparera en lös PVC avlopp under diskbänken, kan du använda lim till kemiskt svets rör till anslutningsbeslag. Men när man använder lim för att fästa nya bitar av PVC-rör till anslutningsinställningar, du kommer också vill se till att du rensa upp kanterna på röret med en bit sandpapper. Detta kommer att hjälpa lim bättre följa både PVC-rör och kvinnliga anslutningsarmatur.

Om du har en bit av PVC vattenledningsnät som inte ligger på huvudvattenledningen i ditt hem, kanske du kan använda lim för att reparera en mycket liten hårfäste spricka i röret. Till exempel, om du har en ganska rak spricka i PVC-rör som är kortare än ca 1 tum i längd, applicera en generös mängd PVC lim till sprickan kan faktiskt fylla sprickan och hindra den från att orsaka en läcka. När du väljer ett lösningsmedel cement för att reparera en liten hårfäste spricka, välja en bra kiselbaserad typ. Dessa typer av cement är oftast lite dyrare, men de är mycket bättre på att reparera små sprickor i PVC-rör.