20 watt solpanel vs 15 watt solpanel

Initial investeringskostnad

Elproduktionskapacitet

bärbarhet

Underhåll

Solpaneler kostar pengar så innan du bestämmer sig för att köpa en 15 eller 20 watt solpanel, tar sig tid att jämföra deras kort samt deras långsiktiga fördelar. Att hjälpa dig att avgöra vilken av dessa två typer av solpaneler fungerar bäst för dig, låt oss jämföra dem med avseende på deras initiala investeringskostnaden, kraftgenereringskapacitet, bärbarhet och underhåll.

Generellt kostar 15 watt solpanel mindre än 20 watt solpanel. Om du tar en titt på din investering i en kortsiktiga perspektiv, verkar det som att köpa en 15 watts solpanel är ett bättre alternativ. Men om du vill titta på de långsiktiga fördelarna med din solpanel, kommer du att märka att 20 watt solpanel genererar mer energi så att du faktiskt spara mer pengar om du använder 20 watt panel i stället för 15 watt panelen. Eftersom kostnaden för solpaneler ökar nästan varje år, är det bäst att investera i solpaneler med högre effekt för framtida bruk. Kom ihåg att priset på din 20 watt solpanel i år lätt skulle kunna vara kostnaden för en 15 watts panel ett år eller två från och med nu.

Om du vill ha en miljövänlig energikälla när du går camping i fjällen, bör du investera i en 20 watts solpanel i stället för en 15 watts solpanel. Ja, kan 15 watt solpanel vara lite billigare jämfört med 20 watt solpanel, men det kan inte generera tillräckligt med energi för att driva upp alla dina apparater och prylar. I du vill få ut det mesta av dina pengar, du kan lika gärna investera det i en 20 watts solpanel. Dessutom, förr eller senare, kommer du att få fler apparater och prylar så om du bara få en 15 watts solpanel nu, kan du behöva köpa ytterligare en solpanel i framtiden för att driva upp dina nya apparater och prylar.

Både 15 watt och 20 watt solpaneler är portabel och att de inte väger mycket. I själva verket, en vanlig 20 watts solpaneler väger bara lite över 3 pounds medan 15 watt panel väger nära 3 pounds. Ett par av uns skillnaden i vikt mellan 15 och 20 watt solpanel. När det gäller storlek, storleken på både 15 watt och 20 watt solpaneler varierar så inte riktigt heller så mycket. I själva verket dessa typer av solpaneler har mer eller mindre samma storlek. Eftersom skillnaden i termer av vikt och storlek mellan dessa 2 typer av solpaneler är försumbar så du kan lika gärna få en 20 watts solpanel och generera mer energi.

Både 15 watt och 20 watt solpaneler kräver mycket lite underhåll. För att hålla din solpanel i toppform, är allt du behöver för att göra klart panelen, se till att kablarna är korrekt anslutna och att panelen inte skadas under transporten.