2 vanliga orsaker till skur rör

1. vattentryck

2. Freeze

Det är en mardröm när du arbetar med brast rör. Du hör en muller och du tror, ​​vad är det? Du bestämmer det kommer från källaren och du kör se. Vad är du hälsade med är det skrämmande platsen för vatten cascading ner och blötläggning allt i källaren. Dessa är ett par vanliga orsaker rör brast.

När något i ditt hus blir igensatt det sätter en stor press på dina ledningar. Det kan vara en plugged toalett eller vattenpumpen själv har blivit igensatt. När trycket blir för mycket för dina rör för att hantera de expanderar, vilket leder till brista rör. Detta kan hända plötsligt om du inte gör rutinunderhåll på vattenpumpen och badrumsinredning.

Den andra vanligaste orsaken dina rör kommer att brista på grund av att temperaturen blir minusgrader. Om du inte har vidtagit lämpliga åtgärder för att winterize dina rör du kan vara i för ett stort problem när snön börjar falla. Vattnet i rören utsätts för den iskalla luften kommer att frysa. När detta händer vattnet i rören expanderar när den förvandlas till is. Under tiden, kan vatten fortfarande flyter in mellan de frusna väggarna av rören. Den frysta is och trycket av det strömmande vattnet blir för mycket och du hamnar med skur rör.