2 typer av värmepumpar: Fördelar och nackdelar

Geotermisk

luft Källa

Om du letar efter ett energieffektivt sätt att värma ditt hem, bör du allvarligt överväga en ny typ av eldnings system- värmepumpar. Det finns många olika typer av värmepumpar. Men alla av dem använder värme från området kring ditt hem för att hålla det varmt på ett kostnadseffektivt sätt. Dessutom värmepumpar dubbelt så kylsystem när vädret är varmare. Om du funderar på att skaffa en värmepump för ditt hem, bör du vara medveten om att olika typer av värmepumpar levereras med olika typer av fördelar och nackdelar. Veta skillnaden mellan olika typer av värmepumpar kan vara till stor hjälp.

Bergvärmepumpar funktion genom att använda vatten djupt under marken för att moderera temperaturen i ditt hem och därmed hålla det varmt på vintern och svalt på sommaren på bekostnad av mycket lite energi.

Bergvärmepumpar innehålla en slinga av rör som reser från en kanal i hemmet till marken och sedan tillbaka in i kanalen igen. Röret är full av antingen vatten eller frostskyddsmedel. När vätskan färdas genom rören, plockar upp den måttliga temperatur varmare än ditt hem på vintern, men kallare i sommar och flyttar den till kanalerna. I detta skede går pumpen i handling, med hjälp av en fläkt för att köra luft över rören, ta varmare eller kallare luft och cirkulerar det hela hemmet.

Bergvärmepumpar är extremt energisnåla och kostar mycket mindre att använda än traditionella värmesystem.

Men de är ganska dyra att ställa upp. Dessutom, hur mycket borrning att de kräver innebär att de måste installeras av proffs.

Luftvärmepumpar använder också ett rör som cirkulerar i och ut ur ditt hem i kombination med en luftpump för att cirkulera värme genom ditt hem. Men det är där slutar likheterna. Luftvärmepump rören är fulla av en speciell vätska. När det pumpas in i rörsektion utanför hemmet, absorberar den värme och expanderar, förvandlas till en gas. Det pumpas sedan inuti, genom en kompressor, där den kondenseras till en vätska och avger sin värme. Detta pumpas sedan genom hemmet som i en geotermisk värmepump.

Luft källa värmepumpar är ganska effektiva i de flesta fall, i synnerhet i jämförelse med traditionella uppvärmningssystem. De använder mindre energi och kostar mindre att köra. Men på grund av det faktum att de förlitar sig på luften utanför, de inte gör bra i områden som är mycket kallt under långa tidsperioder.

Det finns en underkategori av luft värmepumpar som kallas absorption värmepumpar. Absorption värmepumpar fungerar på ungefär samma sätt som andra typer av luftvärmepumpar, men i stället för att köra på el för att driva pumpar för luft och vätska, de kör på en brännbar bränsle, vanligtvis naturgas.

Dessutom absorptionsvärmepumpar använder vatten för att suga upp extra värme som försvinner i normala luftvärmepumpar.