2 typer av färg som ska användas på keramiska plattor

Förberedelse

1. alkydfärg

2. oljebaserad färg

Keramiska plattor färg är inte lätt att snubbla på. Detta beror på att keramiska plattor skryta en av de hårdast mot färg ytor som människan känner till. Det är helt enkelt för halt för färg att hålla sig på rätt sätt. Dessa kandidater är eliten få som klarar utmaningen-och hålla den på brickan!

Oavsett vilken typ av färg du använder, har keramiska plattor fortfarande vara ordentligt förberedd för att ta för att måla. Först måste du göra några reparationer av flis eller andra defekter på ytan av plattan. Ta sandpapper till den glansiga ytan efter reparationer är klar tills målet är allt annat än skalat bort. Detta kan ta lite tid och armbåge fett för att få rätt, så ha tålamod. Då ska du noggrant rengöra kakel med en ren, fuktig trasa för att avlägsna eventuella rester, skräp eller damm som kan störa din lack.

Dessa steg kan ta lite tid beroende på hur många brickor behöver reparationer och hur lätt de glans sanden ner, men det är viktigt att du inte driva igenom det. Om du gör det kan din lack hamna förstörd.

Denna färg är relativt lätt att hitta i din lokala järnaffär. Som med alla andra typer av färg som skulle kunna fungera, kommer detta bara hålla när du har slipat bort att högblank finish keramiska plattor har. Se till att du använder en fuktig trasa mellan lager alkydfärg samt att uppmuntra rockar att korrekt hålla.

Lämpligen någon typ av oljebaserad färg pinnar underbart till keramiska plattor, vilket är märkligt eftersom det stöter bort så många andra typer av färg. Många människor tror att latex-färg är svaret när man målar keramiska plattor, men det är definitivt inte fallet om du behöver en färg som är slitstark. Latex-färg torkar med en upphöjd och mjuk effekt som kommer att chip med den minsta effekt.

Oljebaserad färg går också på bästa flera skikt. Var noga med att ge färgen tid att torka mellan rockar eller annat du kan äventyra den färdiga produkten.

För den otroliga motståndskraft keramiska plattor “hala glans, det finns bara två typer av färg som kan stå ut med det. Alkydfärg är bättre för torra plattor medan oljebaserad färg är det bästa valet för plattor som får våt, såsom de i badrum eller kök.