2 sätt att propagera en kalanchoe

1. Frön

2. Blad Sticklingar

fröplanta Care

Rachel Klein är en ivrig trädgårdsmästare, och en mästare på växande allt från grundläggande örter druvor – utan användning av bekämpningsmedel eller bekämpningsmedel. Hon älskar också att torka, sylt eller knipa något hon växer. Rakel har trädgårdsarbete kompetens bortom hennes år.

Kalanchoe (även känd som mor till tusentals eller ljuskronan anläggning), är en suckulent växt värderas för dess livligt, ljusa färger och tätt klustrade buketter av små blommor. Det är hardy i USDA zoner 10 till 12, men gör ett utmärkt inomhus anläggning. Kalanchoe blommor kan börja förlora sin vitalitet i det andra och tredje år av tillväxt, men förökningsmetoder är lätta och kan producera unga, friska sorter som växer från 36 till 48 inches. Fröna från korspollinering kan producera några intressanta hybrider också, men det finns ingen garanti för att det kommer att finnas en särskild likhet med moderplantor. Om du vill ge det ett försök och se vad du får, är utsädesförökning rätt för dig. Om du hellre vill ha mer av samma anläggning, kan du propagera kalanchoe växter genom sticklingar.

Säkerhet Tips: Alla delar av kalanchoe är giftiga vid förtäring. Hålla sig borta från husdjur och barn!

Kalanchoe frön är liten, cirka 2,5 miljoner per uns. När du propagera kalanchoe med frön, har du två alternativ. Den första är att köpa frön från din lokala garden center eller plantskola. Det andra är att korsbefruktas två kalanchoe eller mer i din perenn blomma trädgård om du har dem. Du kan korsa de två sorter och komma med en hybrid som antingen kan ha drag av moderplantor, drag av sin egen, eller båda. Det är alltid spännande att se vad korsa två kalanchoe växter kommer att ge dig, och vilka färger du ser i din buske.

Att korsa, vänta tills du har två eller flera växter i full blom. Använd en liten pensel eller Q-tip att borsta pollen från ståndare av en blomma till den negativa bilden av en annan, överföring från anläggning till anläggning. Eftersom blommorna komma i trånga buntar, kan det vara enklast att skära av en klump av dem och dra isär dem för att komma till pollen.

De Kalanchoe frön kan gå direkt in i varma, lätt fuktig jord gjord av halv kaktus mix och hälften fina planteringsjord. Värmen och fuktigheten i smutsen aktiverar frö tillväxthormoner och styra gro mot näringsämnen, vilket ger dig en baby kalanchoe gro.

Frön bör placeras i indirekt ljus och förvaras vid temperaturer mellan 70 och 75 grader Fahrenheit. Fyll en ren sprayflaska med filtrerat eller regnvatten och dimma fröna endast när jorden verkar torrt. Inte över vatten! Groning tar cirka 10 dagar. Nyp plantan tillbaka lätt på sex till åtta veckor. När de är sex inches hög, transplantera plantorna till sina egna individuella 01:59-tums krukor och följ instruktionerna vård nedan.

Tips: Kalanchoe som deras utrymme. Undvik plantering följeslagare växter med kalanchoe och plantera dem varje vår i krukor större av en tum. Använd ny jord, med en vanlig krukväxt preparat, som 20-8-20 tid frisättning formel vid halv styrka.

Om du vill ha exakt samma anläggning i upprepning i din trädgård, kan du propagera kalanchoe med blad sticklingar. Ta dina sticklingar tidigt på våren, med hjälp av ett par skarpa trädgård sax för att klippa ett fåtal starka gröna skott utanför av kalanchoe, sex till åtta inches lång. Strippa bladen bort av de nedre tre inches av skärningen. Du bör tillåta borrkaxet torka på disken för cirka tre dagar för att låta skurna sidan läka upp. Om du planterar skär omedelbart, kommer det att vara mottaglig för röta.

Kravet jord för att skära förökning är en kaktus blandning blandas med en del humus matjord. Före plantering, vattna blanda väl och låt den rinna av i en halvtimme så att jorden är fuktig för plantering. Gräva ett litet hål och stå skär upprätt, fylla hålet i och trycka stadigt så att den står upp på egen hand.

Undvik att vattna kalanchoe styckning i minst en vecka. Detta uppmuntrar blad att överleva i ganska torra förhållanden genom rota genom jorden. Smutsen du använder ska vara genomträngligt, väldränerad och aldrig overwatered. Du bör försöka att sprida flera sticklingar för att uppnå åtminstone en livskraftig planta. Små plantor kommer att börja växa från basen av skär efter en månad. Håll plantorna fuktiga, sprutning dem med filtrerat eller regnvatten, men aldrig låta det pöl.

Efter en månad eller två gräva försiktigt små kalanchoe växter från deras ingjutning mix och transplantera dem till enskilda ett eller två-tums krukor. Fyll krukorna med en blandning av grov sand, torv, och kompost. Alltid sätta en tum av grus eller trasiga keramik i botten av krukan för att förbättra dräneringen. De kan nu behandlas som mogna växter.

Kalanchoe behöver temperaturer på mellan 60 och 85 grader Fahrenheit att frodas, och upprepad exponering för kallare temperaturer kommer att döda den. Håll din inomhus kalanchoe bort från dörrar eller växlar under vintern och överväga att använda en radiator eller liten värmedyna inställd på låg för att upprätthålla dessa temperaturer.

Kalanchoe älskar sol, men undvik direkt solljus på sommaren när det kan skålla dem. Dessa miljöparametrar bör användas tills transplantation. Dina växter i allmänhet inte kommer att vara redo för ett permanent hem i din trädgård tills de är omkring två eller tre år gammal. De måste vara mellan den unga och mogna, så att transplantation inte chock anläggningen till döds. Om du inte bor i UDSA hardiness zoner 10 till 12, måste du hålla din kalanchoe som en krukväxt permanent. Tillåta jorden att bli torr mellan vattning för att undvika rotröta, ett vanligt problem.

Tips: Om du funderar på att plantera din kalanchoe i trädgården, varnas för att detta är en invasiv art. Om de lämnas därhän det kommer att ta över hela trädgården. Håll ett vaksamt öga på den, eller plantera den i en exklusiv säng.

Vilket sätt du väljer att sprida din kalanchoe, kan du skörda alla fördelarna med denna låga underhållsanläggning. Du kan åter blommar det, du kan gåva ungdomar växter till någon annan att ta hand om, och du kan även glömmer att vattna dem ibland, they’ll förlåta dig, och de kommer även att belöna dig med fler blommor.