2 olika typer av träd Sekatör

1. Bypass Grensaxar

2. Anvil Grensaxar

Det finns ett antal olika typer av trädgrensaxar som är tillgängliga för angelägen trädgårdsmästare. Trädgrensaxar används för att skära mycket översta grenarna av träd, och så du måste ta hänsyn till olika typer av träd som är närvarande i ditt hem för att se till att du får den bästa sortens träd Sekatör tillgängliga för dina behov. Många trädgårdsmästare köpa den första typen av träd grensaxen som kommer in i deras händer, men det är inte det bästa sättet att gå om du vill få ett professionellt utseende för dina hamlade träd. Trädet grensax är uppdelad i två huvudtyper av träd grensaxen, bypass och städet typ. Dessa är sedan upp i mindre olika stilar, beroende på storleken och formen av handtag och blad. I alla typer av grensaxen, hittar du handtag som sträcker sig intervallet för helikoptern, även om detta kan hämma den hävstångseffekt.

Dessa är den typ av grensaxar som är bekant för de flesta amatör trädgårdsmästare. Om du har en sax i din trädgård, så har du den grundläggande stilen en bypass lopper. Dessa fungerar genom att ha två poler med handtag i ena änden och ett blad i den andra. Handtagen är fastsatta i en X-form, så att varje handtag förflyttar ett av bladen. En två-hanteras stil träd grensaxen, är bypass Sekatör bladen placeras på vardera sidan av den gren som du vill klippa ut, och sedan handtagen isär. Bladen skär sedan av den gren. Du bör alltid vara försiktig när du använder bypass trädgrensaxar, eftersom grenen kan skära igenom och släppa på användarens kropp. Bypass grensaxar anses ge en bättre snitt än andra stilar. Bypass Sekatör kan också dras åt på hävstångsstödet, som också kan vara användbar för att bli fångade delar i bladen.

Den andra huvudsakliga formen av trädet lopper kallas städet lopper. Liksom bypass, räknas dessa vanligen tillverkade av två stora poler, som har ett handtag i en ände. Till skillnad från den bypass emellertid städet har endast en skäregg. Det fungerar ungefär som ett städ i att det hamrar grenen isär, snarare än att skära loss som bypass. Skäreggen pressar grenen mot den trubbiga kanten, så att trädet kan blåmärken och skadas av den skärande verkan av städet cutter. Städet cutter kan justeras med hjälp av en skruv som är fäst vid stödpunkten, men du kan också ta bort den tillplattade blad, som kan bli slitna eller skadade genom konstant skär. Anvil fräsar vanligtvis inte uppskattas, eftersom de kan orsaka mycket allvarliga skador på trädet, och bypass fräsar anses vara mer effektiva, eftersom städskär inte har riktigt samma noggrannhet skärning.